Wat zijn muurcirkels en hoe kun je ze gebruiken?

Muurcirkels zijn precies wat je je erbij voorstelt: ronde versieringen voor aan je muur. Je kunt ze vinden met allerlei leuke ontwerpen erop, zoals schilderijen, mooie natuurfoto’s, afbeeldingen van dieren, of zelfs je eigen foto’s. Deze woondecoratie van Label2X is er in verschillende materialen, zoals plexiglas, hout of aluminium. Dit zorgt niet alleen voor een mooie look, maar geeft ook een gaaf schaduweffect op je muur. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden!

Kiezen van de juiste stijl

Wanneer je op zoek gaat naar een muurcirkel, is het slim om iets te kiezen dat goed past bij de stijl van je kamer. Je kan gaan voor een ontwerp dat matcht met de kleuren die je al hebt, of iets kiezen dat je gewoon heel mooi of speciaal vindt. Wanneer je kamer bijvoorbeeld vooral rustige, neutrale kleuren heeft, dan kan een muurcirkel met felle kleuren juist een super leuk en opvallend accent zijn. Maar er is nog zoveel meer.

Muurcirkels met afbeeldingen van Schotse hooglanders, natuurtaferelen en bloemen en planten; je kunt het zo gek niet bedenken. De Schotse hooglander muurcirkels zijn opvallend en passen goed in diverse interieurs en kunnen zelfs in tuinen geplaatst worden. Natuur muurcirkels zijn ook verkrijgbaar in levendige herfstkleuren tot serene winterlandschappen. Voor diegenen die van planten houden maar geen groene vingers hebben, zijn muurcirkels met bloemen en planten een eenvoudige, onderhoudsvrije oplossing.

woontrends voor 2024 - organische vormen

De plaatsing van muurcirkels

Muurcirkels hoef je niet per se aan de muur te hangen. Je kunt ze ook gewoon neerzetten op een dressoir, in een kastje of op een standaard. Dat is superhandig, want zo kun je ze echt overal in huis gebruiken, van de woonkamer tot de kinderkamer. Als je ze ophangt of neerzet, kies dan wel de juiste manier om dat te doen. Denk aan speciale ophangsystemen, afstandshouders om ze een beetje van de muur af te houden, of gewoon dubbelzijdig tape als dat makkelijker is. Zo staan of hangen ze stevig en veilig, waar je ze ook neerzet!

Lees ook: Planten zijn onmisbaar in ieder interieur

Afmetingen en combinaties

Muurcirkels zijn er in allerlei groottes, en dat is fijn, want daarmee kun je echt creatief zijn. Als je er meerdere ophangt, probeer dan eens verschillende maten te mixen. Dat ziet er vaak heel gaaf en speels uit. En als je niet zeker weet welke maat het beste past in jouw kamer, kun je een trucje gebruiken: maak een mal van papier of karton in de grootte van de cirkel. Zo kun je makkelijk zien hoe het eruit komt te zien aan de muur voordat je iets ophangt. Handig, toch?

Muurcirkels in de buitenruimte

Een muurcirkel is niet alleen leuk voor binnen in je huis, je kunt ze ook buiten gebruiken. Stel je voor hoe mooi ze staan in je tuin, op je balkon of op je dakterras! Maar let op: zorg wel dat je muurcirkels kiest die speciaal gemaakt zijn voor buiten. Niet alle materialen kunnen namelijk goed tegen regen of zon. Als je ze af en toe schoonmaakt met een natte doek, blijven ze er mooi uitzien. Zo heb je ook buiten iets moois om naar te kijken!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 251