Maak van jouw balkon een zomers paradijs. De balkon trends voor 2023.

De zomer van 2023 staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om van jouw balkon een gezellige plek te maken om te ontspannen en te genieten. Of je nu een klein of groot balkon hebt, er zijn talloze manieren om jouw buitenruimte om te toveren tot een oase van rust en plezier. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Balkonplanten

Planten zijn de perfecte manier om een saai balkon om te toveren tot een levendige groene ruimte. Kies voor planten die geschikt zijn voor jouw balkon, of dat nu een zonnige plek is of juist schaduwrijk. Voor een zonnige plek zijn bijvoorbeeld geraniums, petunia’s en lavendel een goede optie. Voor schaduwrijke plekken kun je bijvoorbeeld denken aan varens, hosta’s en primula’s.

Hangende planten zijn ook een geweldige optie voor balkons. Ze nemen weinig ruimte in beslag en voegen toch groen toe aan jouw balkon. Overweeg om hangende manden op te hangen of planken aan de muur te bevestigen waar je potten op kunt plaatsen. Op deze manier kun je meer groen toevoegen zonder extra ruimte op de vloer in beslag te nemen. Dit is vooral handig als je een klein balkon hebt en toch een groene oase wilt creëren.

Balkon meubels

Comfortabele zitplaatsen zijn essentieel voor het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer op jouw balkon. Kies voor balkon meubels die passen bij de grootte van jouw balkon. Als je bijvoorbeeld een klein balkon hebt, kies dan voor inklapbare stoelen en een tafel. Voor grotere balkons kun je overwegen om een ​​bank of een loungeset te plaatsen.

Kies voor meubels die duurzaam en weerbestendig zijn, zodat ze bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden in de zomer. Als je beperkt bent in jouw budget, kun je ook tweedehands meubels opknappen of op zoek gaan naar betaalbare opties in tuincentra.

balkon meubels

Balkon tegels

De juiste tegel kan een groot verschil maken in de uitstraling van jouw balkon. Kies voor duurzame en slipvrije tegels die geschikt zijn voor buiten.  Balkon tegels in natuurlijke kleuren zoals beige en grijs zijn populair omdat ze passen bij verschillende decorstijlen en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Je kunt ook overwegen om een buitenkleed te plaatsen om extra comfort en kleur toe te voegen aan jouw balkon. Er zijn tal van opties beschikbaar, van eenvoudige effen kleuren tot gedurfde prints.

Balkon bakken

Upcyclen - tuin

Balkon bakken zijn ideaal voor het kweken van groenten, kruiden en bloemen op een kleine ruimte. Kies voor bakken die geschikt zijn voor jouw balkonligging en die groot genoeg zijn voor de planten die je wilt laten groeien. Hangende bakken zijn een goede optie als je weinig vloeroppervlakte hebt.

Vergeet niet om de juiste potgrond te gebruiken en de planten regelmatig water te geven. Overweeg ook om een irrigatiesysteem te gebruiken als je vaak weg bent van huis en niet in staat bent om jouw planten regelmatig water te geven. Een andere optie is om zelf watergevende potten aan te schaffen die het water opslaan en geleidelijk afgeven aan de planten.

Lichtslingers voor een gezellige sfeer

solar tuinverlichting

Naast deze vier belangrijke aspecten zijn er nog een aantal andere leuke decoratieve ideeën die jouw balkon kunnen omtoveren tot een fijne plek. Hang bijvoorbeeld lichtslingers op om een gezellige sfeer te creëren in de avonduren. Plaats kaarsen of geurkaarsen om extra sfeer toe te voegen en te genieten van een heerlijke geur.

Een ander leuk idee is om een ​​muurschildering te laten maken op de muur van jouw balkon. Dit voegt kleur en persoonlijkheid toe aan jouw balkon en kan een echte eyecatcher zijn voor jouw gasten.

Tot slot, vergeet niet om te genieten van jouw balkon deze zomer. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Met de juiste planten, meubels, tegels en bakken, kun je van jouw balkon een fijne plek maken waar je graag tijd doorbrengt.

Ik hoop dat deze tips jou helpen om je balkon om te toveren tot een oase van rust en plezier deze zomer, met behulp van de nieuwste balkon trends van 2023. Veel plezier met het decoreren van jouw balkon!

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 207