Planten zijn onmisbaar in ieder interieur 

Ken je dat? Je wilt eens iets anders in huis maar je weet niet zo goed wat. Je probeert andere kleuren toe te voegen, eventueel scoor je nieuwe meubels of voeg je accessoires toe aan je interieur. Maar toch blij je iets missen. Je weet alleen niet wat. Je blijft zoeken, bezoekt woonwinkels en je doet inspiratie op. En uiteindelijk weet je waar je naar op zoek moet gaan.  

Welke planten 

Er is natuurlijk ontzettend veel groen wat je kan toevoegen aan je interieur. Door een plant toe te voegen aan een ruimte creëer je direct een hele andere sfeer. Dat is ook de reden waarom ik zelf veel met planten doe in mijn interieur. De plant die je uiteindelijk kiest is heel persoonlijk. Heb je nog niet veel ervaring met planten of groen in huis dan zou ik je adviseren rustig te beginnen. Zo geef je jezelf ook de tijd om aan het nieuwe moois in je huis te wennen. 

kamerplanten in je interieur

Woontrends 

De Kolibri Company speelt perfect in op de wens voor je interieur. Zij bieden een groot assortiment orchideeën aan passend bij jouw interieur. Want of je inrichting nou landelijk, industrieel of hotel chique is, voor iedere inrichting is er wel iets te vinden. En het leuke is, zelfs de pot waar je orchidee in komt te staan kan je uitzoeken of kiezen op basis van verschillende woontrends.  

Groene planten zijn onmisbaar

Je hoeft overigens niet alleen te kiezen voor een orchidee, je kan natuurlijk ook kiezen uit een groene plant zoals een Rhipsalis Burchellii of een Schefflera Bush Luseana. Keuze genoeg dus. En het leuke is, je kan al deze planten en verschillende stylen met elkaar combineren. Je zal zien dat je interieur in één oogopslag direct zal veranderen als je groene planten, een orchidee of zelfs beide zal toevoegen aan je inrichting.  

Keuze tools 

En twijfel je over de juiste keuze? Maak dan ook gebruik van de tool op de site van de Kolibri Company. Met de “Mix & Match” tool kan je heel snel en eenvoudig de juiste pot-plant combinatie samenstellen. Helemaal handig hieraan is natuurlijk dat je net zo lang kan blijven samenstellen totdat je de perfecte combinatie hebt gevonden voor jouw interieur. 

Een orchidee verzorgen

Als je net begint met planten in je interieur zal het soms een zoektocht zijn naar de juiste verzorging. Als je je hier een tijdje in verdiept, zal je vanzelf merken dat het niet moeilijk is. En dat sommige planten juist erg makkelijke planten zijn om in huis te hebben. Als je zo lang mogelijk van je orchidee wilt blijven genieten, moet je deze wel op de juiste manier verzorgen. Gelukkig vind je hierover veel informatie op het internet en kun je precies terugvinden op welke manier jouw orchidee zo goed mogelijk moet worden verzorgd. Goed om te weten hierbij is dat de orchidee geen gewone wortels heeft maar luchtwortels. Ze groeien dus niet in de grond maar aan bomen. Kortom een erg mooie plant om in huis te hebben. 

Yvonne Blom
Yvonne Blom

Ik ben Yvonne en ik woon in de mooie provincie Zeeland.
Naast mijn dagelijks werk als leerkracht heb ik een passie voor interieur.
Ik vind het heerlijk om in mijn huis bezig te zijn. Daarnaast ben ik dol op mijn planten.
Ik heb altijd nieuwe ideeën voor de inrichting van ons huis. Via mijn Instagram account inspireer ik en doe ik veel inspiratie op.
Ik vind het dan ook leuk dat ik regelmatig een artikel mag posten op Huislijn.nl.

Artikelen: 5