Stijlvolle, slimme trap voor kleine ruimtes

Nieuwsgierig naar het nieuwe onderkomen van vrienden, ging ik afgelopen zomer bij hen op bezoek in Amsterdam. Zij waren net verhuisd naar een prachtig appartement (met dakterras) op de bovenste verdieping van een statig grachtenpand. Op deze zwoele avond zouden wij een glaasje drinken op hun dakterras. Het was echter een hele ‘operatie’ om daar te komen. Een aantal meubels moesten worden verschoven waarna een vlizotrap naar beneden gehaald werd. Eenmaal boven, wat best een opgave was met een glas in de hand, was het uitzicht spectaculair maar het was duidelijk dat er een andere oplossing voor de trap gevonden moest worden. Deze oplossing vonden zij in de 1m2™ by EeStairs trap.

Wat maakt deze trap bijzonder?

Er was in dit eeuwenoude pand slechts een beperkte mogelijkheid om een trap te plaatsen en omdat mijn vrienden een uitgesproken smaak hebben, was het ook belangrijk dat de trap goed zou aansluiten bij hun stijlvolle inrichting.

Dankzij het goed doordachte design neemt de metalen wenteltrap met de schuingeplaatste middenkolom slechts 1 m2 in beslag. De mooie strakke vormgeving en de keuze uit vele kleuren maakt dat deze ruimtebesparende trap in elk interieur past. Mijn vrienden wilden van de trap een echt statement piece maken en kozen daarom voor een opvallende kleur. Op die manier werd de trap ondanks de bescheiden afmeting een ware eyecatcher in hun interieur.

ruimtebesparende trap

Stel je ruimtebesparende trap samen

Ben jij ook op zoek naar een mooie en veilige oplossing om naar je dakterras, kelder of zolder te komen en wil je meer weten over deze trap plus kosten en leveringsmogelijkheden? Je kunt online deze  ruimtebesparende trap configureren.

Kleur kiezen

Hier kun je onder andere aangeven waar de trap komt: vrijstaand, voor of naast een muur, tussen muren of in een hoek. Gaat de trap naar de zolder, een kelder of naar een dakterras? Ook kun je hier de kleur kiezen. De zwarte uitvoering van deze metalen trap is veruit de meest ‘veilige’ keuze. Deze past in elk soort interieur en sluit mooi aan bij de huidige trend van deuren en puien in zwart metaal en glas. Wil je een echt statement maken dan kun je ook voor een goudkleurige trap gaan (mijn persoonlijke favoriet). Daarnaast kan de ruimtebesparende trap gepoedercoat worden in meer dan 200 RAL kleuren. Komt de trap buiten te staan, kies dan voor de thermisch verzinkte uitvoering.

Stijlvol

Om nog even terug te komen op mijn vrienden: tijdens mijn laatste bezoek kon ik moeiteloos het dakterras bereiken met glas in de hand en al. Ik vind het nog steeds bijzonder om te zien hoe deze, qua afmeting zo ‘bescheiden’ trap, zo een opvallend en stijlvol element in hun inrichting is.

Anita
Anita

Ik heb lange tijd gewerkt als mode- en woonstyliste en daarna als makelaar, nu houd ik me fulltime bezig met het schrijven van blogs over interieur, tuin, planten DIY-projecten en vintage vondsten. Ik ben altijd bezig met het stylen van mijn huis & tuin en vind niets leuker dan die passie te delen.

Ik heb een styling- en makelaardij achtergrond en een enorme passie voor alles wat met wonen te maken heeft. Ik doe niets liever dan bezig zijn met mijn interieur en daarover schrijven. Laat je inspireren door mijn blogs over huis, tuin, DIY projecten en vintage vondsten.

Artikelen: 9