Jouw tuin eenvoudiger onderhouden doe je zo

Een tuin is een enorme verrijking aan je huis. Het kan een plek zijn waar je naartoe kunt trekken om even helemaal te ontsnappen aan de dagelijkse drukte om je heen. Hoewel een tuin een prachtige en rustgevende plek kan zijn, weet ook elke tuinliefhebber dat een tuin ook veel aandacht en onderhoud vereist. Maar wat nou als je wel graag dat mooie rustgevende plekje wilt behouden, maar je eigen helemaal geen tijd (of geen zin) hebt om dit allemaal te kunnen onderhouden? Hieronder vind je een aantal tips op een rijtje waardoor je het onderhoud van jouw tuin een stuk eenvoudiger kunt maken.

Automatisch grasmaaien

Het gras wordt voor je gemaaid, het klinkt te mooi om waar te zijn. Je denkt al meteen aan een hoveniersbedrijf dat een hoop geld vraagt om even jouw gras te maaien, maar dat is hier niet aan de orde. Jouw gras kun je namelijk laten maaien door een robot grasmaaier! Een robotgrasmaaier is een automatische grasmaaier die het werkt uit jouw handen neemt en zelf verricht.

voordelen van kunstgras

Tegenwoordig zie je ze steeds meer en ze worden dan ook steeds efficiënter. Door een gebied af te zetten met draden weet de robot precies welk gedeelte hij wel en niet moet maaien, en hij laadt zichzelf ook weer op door middel van een accu en een bijbehorend laadstation. De robot is in staat, afhankelijk van zijn grootte, om een gazon groot of klein zelfstandig te maaien.

Bewateringsysteem

De planten en bloemen die in je tuin groeien hebben eens in de zoveel tijd een goede slok met water nodig. Maar zelf je tuin water geven met een gieter of een tuinslang vereist toch wel de nodige tijd en moeite, vooral als je dan ook nog eens een groot gazon hebt. Tegenwoordig hoef je je niet meer druk te maken over of je planten wel genoeg water krijgen dankzij allerlei nieuwe technieken.

Er bestaat namelijk zoiets als een ‘slimme’ beregening van je planten dat ook nog eens duurzaam met energie en water omgaat. Het is namelijk mogelijk om tegenwoordig bijvoorbeeld door middel van ondergrondse druppelirrigatie je planten water te geven. De slangen zijn aangesloten op de kraan waar een timer op zit. Na een bepaalde tijd of periode geeft de kraan voor een tijd water af en krijgen je planten water zonder dat je hier zelf over na hoeft te denken.

Bladblazer

belangrijke gereedschappen die elke tuinier nodig heeft, zoals de bladblazer

Wanneer de herfst weer nadert in het land laten de bomen spontaan hun bladeren vallen. Jammer genoeg hebben we tegenwoordig nog geen andere oplossing voor het opruimen van tuinafval zonder dat je het zelf moet doen, behalve door een tuinbedrijf. Wel hebben we in deze tijd erg efficiënte en eenvoudige tuinmachines die het schoonmaken en onderhouden van de tuin een stuk makkelijker maken. Bladblazers en bladzuigers zijn lichte en vaak draadloze handgereedschappen die makkelijk in gebruik zijn. Bladblazers en bladzuigers maken het opruimen van bladeren, los liggend gras, en ander ongewenst tuinafval enorm makkelijk.

Lees ook: Wat zijn muurcirkels en hoe kun je ze gebruiken?

De bladblazer blaast in een oogwenk al het ongewenste blad van je gazon af en een bladzuiger verzamelt en versnippert het ongewenste tuinafval in een bijbehorende zak waardoor je het afval eenvoudig later kunt weggooien. Hoewel dit niet helemaal vanzelf gaat, is het wel een stuk eenvoudiger en efficiënter dan een hark en een kruiwagen. Wil jij ook een tuin die je eenvoudiger kunt onderhouden? Maak dan gebruik van bovenstaande tips!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 251