Wat is de beste waterpomp bij een droge zomer?

De afgelopen jaren zijn de zomers droog geweest en dat lijkt dit jaar weer te gebeuren. Dat is in ieder geval wat de weerdeskundigen voorspellen. Zo is er onder meer de verwachting dat er in juni en in augustus een hittegolf komt. In een droge zomer is het belangrijk om je tuin en gazon te besproeien met water. Bij grote droogte is het onbegonnen werk om met een gieter in de hand de planten en bloemen water te geven. Je hebt daarvoor een hulpmiddel nodig in de vorm van een waterpomp. Nu is de vraag wat dan het beste type waterpomp is als de zomer droog is. Dat ontdek je hier aan de hand van de verschillende soorten waterpompen.

 

Hydrofoorpomp voor besproeiing gazon en tuin

Een hydrofoorpomp is een ideale waterpomp om te gebruiken tijdens een droge zomer. Dit type betreft een zelfaanzuigende pomp en maakt gebruik van water uit een externe bron. Is er bijvoorbeeld sprake van een sloot achter het huis? Of is er een put met water? In dat geval biedt een hydrofoorpomp uitkomst om je gazon en tuin met water uit de externe bron te besproeien. De waterpomp haalt met de aanzuigslang het water uit de externe bron, waarna er druk wordt gezet op de persleiding. Deze pomp voorziet onder meer in een automatisch beregeningssysteem en is eveneens als regenwatersysteem te gebruiken. Er zijn overigens meerdere varianten van dit type beschikbaar, zoals met een frequentieregelaar, elektronische regelaar en met drukschakelaar plus drukvat. De hydrofoorpomp met frequentieregelaar is voor iedere situatie geschikt.

Bekijk hier huizen met mooie tuinen

 

Beregeningspomp voor meerdere sproeiers

Een beregeningspomp is een waterpomp die onder meer te plaatsen is in een regenton. Een regentonpomp is ideaal om regenwater te gebruiken om je gazon en tuin te besproeien. Het gemak van het gebruik van de pomp is groot. Je plaatst deze waterpomp gewoon in je regenton om daarna te gaan sproeien. Er zijn bovendien beregeningspompen die geschikt zijn om meerdere sproeiers op aan te sluiten. Op deze manier voorzie je de planten, bloemen en het gras op een snelle en efficiënte manier van water. Een regentonpomp is overigens speciaal geschikt om in een regenton te plaatsen. Een beregeningspomp is eveneens te plaatsen in een regenton, maar bijvoorbeeld ook geschikt voor een andere waterbron, zoals een put of een reservoir. Het is uiteraard afhankelijk van de grootte van je tuin en van de situatie welke waterpomp het beste is. Heb je geen sloot bij je huis, maar wel een regenton in je tuin dan is een regentonpomp het handigst.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121