Nieuwe woning? Dit wil je snel regelen qua inrichting

Ga je binnenkort verhuizen? Daar komt natuurlijk een heleboel bij kijken. De ene taak heeft meer prioriteit dan de andere taak. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dít wil je snel regelen qua inrichting: lees gauw verder.

Vloeren

De basis leg je met de vloeren in de woning. Met een beetje geluk ben je al tevreden met de vloeren die er op het moment in de woning te vinden zijn. Dan hoef je er natuurlijk niets meer aan te veranderen. Maar helaas is het vaak zo dat de vloer net niet naar wens is. Of wellicht gaat het om een nieuwbouwwoning, waar je de vloer zelf moet verzorgen. De beste oplossing? Dat is laminaat, wat je eenvoudig kunt leggen. Het is een duurzame keuze, want laminaat gaat doorgaans lang mee. Laminaat is sterk en slijtvast. Je kiest de looks geheel naar wens: van een hout look tot een beton look. Echt hout of steen is dus niet nodig op de vloer, wat een praktische uitkomst vormt.

Wanden

Pak ook zo snel mogelijk de wanden aan bij de inrichting van je woning. Misschien is er een nieuwe lik verf nodig, of ga je juist voor behang. Dit kun je afwisselen in de verschillende ruimtes in huis. Of zelfs binnen een kamer: schilder drie van de vier wanden in een kleur naar wens, maar behang de laatste wand. Dit zorgt voor een speels geheel. Als je de wanden aanpakt, maak je ook meteen een plan voor de decoratie en aankleding. Het telt allemaal mee. Waar wil je plaats maken voor wanddecoratie? Laat posters, schilderijen en andere decoratiestukken een grote rol spelen in je interieur, want dit zorgt voor sfeer en karakter. Boven de bank, bij de eettafel, boven het bed: het is handig om alvast duidelijk te hebben waar er plek vrij komt voor de accessoires. Hier kun je immers ook weer rekening mee houden bij je plan voor het schilderen en behangen.

Verlichting

Verlichting

Verlichting is in veel interieurs een beetje een ondergeschoven kindje. Lampen worden zomaar hier en daar opgehangen, zonder duidelijk plan. Met een lichtplan voor je woning maak je echter een wereld van verschil. Op deze manier is verlichting namelijk precies te vinden waar het nodig is. Geniet van mooi licht bij de bank, perfect om een boekje te lezen. Of ontvang in iedere zithoek aan de eettafel voldoende licht, met een lamp die precies past bij de tafel en de setting. Je kunt hier zelf een plan voor maken of hier hulp bij inschakelen. Ga trouwens ook niet enkel voor lampen aan het plafond, maar neem ook staande lampen, wandlampen en bureaulampen op in het lichtplan! Dat stukje variatie staat beeldig in het interieur.

Meubels

Welke meubels wil je in je nieuwe woning plaatsen? Denk hier ook vooraf over na. Qua grootte, kleur, stijl en materiaal: je kunt alles alvast vaststellen. Misschien kun je sommige meubels direct bestellen. Zo heeft een nieuw bankstel vaak wel even nodig: hier moet je mogelijk een aantal weken op wachten. Al valt er ook iets te zeggen voor tweedehands meubels – lekker budgetproof en duurzaam. Richt de nieuwe woning alvast denkbeeldig in. Je kunt zelfs een plattegrond maken, om het liefst meteen uit te rekenen of alles erin past. Meten is weten! Dat ene hoekje dat je had bedacht voor de eettafel komt plotseling toch niet meer zo goed uit – je kunt het maar beter zo snel mogelijk achterhalen. En dan heb je nog lekker de tijd om iets anders te bedenken, voordat alle meubels al daadwerkelijk in de nieuwe woning staan! Je geeft jezelf op die manier wat ademruimte. Ook behoud je een goed overzicht over de verhuizing. De basis staat, de rest komt vanzelf.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252