Kies voor groene energie in jouw nieuwe woning

De trend voor duurzaamheid lijkt permanent oog te krijgen in Nederland. Daarbij wordt door consumenten ook kritisch gekeken naar de energieleverancier. Groene energie verdient daarbij de voorkeur, omdat deze afkomstig is van energiebronnen die niet of minder belastend zijn voor het milieu. Groene energie aanvragen voor een nieuwe of bestaande woning is eenvoudiger dan gedacht. Lees hier wat daarbij de juiste stappen zijn. Daarnaast vind je enkele tips voor het afsluiten van groene energie en kun je gelijk op het internet om de mogelijkheden te ontdekken.

Zo regel jij groene energie voor jouw woning 

Dit zijn de stappen die jij moet zetten om groene energie aan te vragen voor de woning:

  • Controleer allereerst de huidige energie. Dit is vooral van belang als je al een energiecontract voor de woning hebt. Het kan zijn dat je al groene energie afneemt. Jouw energieleverancier laat jou dit elk jaar weten middels het Stroometiket. Deze wordt elk jaar na 1 mei verzonden maar je kunt bij onzekerheid ook contact opnemen met de klantenservice. De ACM houdt controle en de energieleveranciers moeten aan die organisatie verantwoording afleggen over de herkomst van de stroom.
  • Vergelijk de prijzen bij verschillende aanbieders. Dit kan eenvoudig en snel op het internet. Vrijwel alle Nederlandse stroomleveranciers bieden ook groene energie, maar de prijs kan even goed schelen. Weet dat dit echt wel wat tijd kan kosten, maar dat het op een jaarlijkse basis flink geld kan opleveren.
  • Sluit een contract af. Als je eenmaal een passend aanbod hebt gevonden, dan moeten de nodige formaliteiten worden afgehandeld met jouw energieleverancier. Daarna profiteer jij wel van groene stroom en draag je je steentje bij aan het milieu.
Duurzaam wonen - lagere energiekosten

Groene energie aanvragen is gratis en kan snel geregeld zijn op het internet. In praktisch opzicht is het gelukkig dus erg eenvoudig gemaakt om gebruik te maken van duurzame energie.

Lees ook: Hoe je kunt isoleren én rekening houdt met de natuur

Kies voor betaalbare groene energie

Groene energie heeft de toekomst en jij kunt hier als consument alvast aan mee doen. Wees kritisch als het gaat om de te kiezen energieleverancier en kijk naar de reputatie door recensies te lezen op het internet. Door de bovenste drie stappen te volgen kun jij eenvoudig een contract voor groene energie afsluiten. De ACM en het stroometiket zorgen er daarbij voor dat jij daadwerkelijk ontvangt waar je voor betaalt: stroom afkomstig van natuurlijke bronnen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252