Eenvoud en rust in een kleine badkamer

Wij wonen in het midden van het land in een klein vissersdorp. Ons huis is een arbeidershuisje uit 1920 en in die tijd was er eigenlijk nooit een badkamer aanwezig in een huis, dit werd echt als een luxe gezien. De badkamer werd achteraf pas in huis geplaatst. Om niet teveel ruimte te verliezen in huis, koos men vaak daar de kleinste kamer beneden voor, de aansluiting van de watertoevoer en –afvoer was daarvoor ook simpelweg makkelijker. En wel zo handig natuurlijk wanneer je bedenkt dat je na een dag werken in de vis je niet bepaald fris meer ruikt en dus vervolgens direct onder de douche kunt stappen. Ik woon nu zo’n 12 jaar in dit dorp, dus je begrijpt dat ook in dit oude huis de badkamer beneden is. 

Geen witte badkamer meer

Toen we dit huis 10 jaar geleden betrokken zat er al een redelijk goede badkamer in, hij was vooral wit, met een aparte bad en douchecabine dat dan weer wel, maar een oude wastafel en een badkamerkast. Vrij standaard dus maar for the time being was het goed. Ik zeg altijd, het heeft een formaat van een postzegel zo klein is de badkamer maar uiteindelijk werd het met vier man in huis aan één wastafel toch tijd voor vernieuwing. Dus zijn we ons gaan oriënteren in de wereld van de badkamertrends. Op sanitairwinkel.nl hebben we eerst maar eens wat inspiratie opgedaan want we wilden eigenlijk geen witte badkamer meer. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een “betonlook”, om een neutrale basis te hebben wat met allerlei andere materialen en kleuren gecombineerd kan worden maar ook om toch dat luxe wellness gevoel te creëren.

badkamer in betonlook
Bron: sanitairwinkel.nl

Badkamer groter laten lijken

Zoals ik al zei hebben wij dus een kleine badkamer en om die groter te laten lijken, hebben we voor de vloer vierkante en voor de wand rechthoekige betonlook tegels gekozen, en die tot aan het plafond laten betegelen. En uiteraard vloerverwarming laten leggen voor de warme voetjes in de winter. De douchecabine hebben we weggelaten maar daarvoor in de plaats is er een muurtje gemetseld, zodat er een inloopdouche ontstond. Ook meteen een nisje laten maken zodat ik daar al de shampoos en douchegellen kan neerzetten in plaats van een doucherekje, alles om meer ruimte te krijgen.

Mijn man wilde graag een nieuw groot bad met whirlpool omdat hij vrij lang en reumatisch is, lekker bubbelen is dan natuurlijk heerlijk. In eerste instantie leek mij een vrijstaand bad op pootjes superleuk maar dat was uiteindelijk geen optie omdat die eenvoudigweg te klein zijn en er kan natuurlijk geen whirpool in. Het werd dus een langwerpig inbouwbad waar hij nu wekelijks in ligt te relaxen. Maar omdat ik absoluut géén geduld heb om in bad te liggen, en we een prachtige inloopdouche gerealiseerd hadden wilde ik dus graag een regendouche met aparte handdouche. Ik vind dat heerlijk om elke morgen mee wakker te worden of na het sporten om de spiertjes weer te laten ontspannen.

regendouche
Bron: sanitairwinkel.nl

Luxe rustgevende wellness gevoel

Alle kranen van zowel de wastafel, het bad, en de douche hebben we in chroom design genomen, de keuze was er ook in het zwart maar dat vond ik dan toch te donker worden. De keuze voor het badmeubel was voor ons niet zo moeilijk dat moest sowieso een houten wastafelonderkast worden met twee grote lades. Het werd uiteindelijk een naturel eikenhout onderkast met een betonnen wastafel groot genoeg om met twee mensen achter te staan.  En als laatste een grote spiegel die net zo groot is als de breedte van het badmeubel. De spiegel heeft ook een naturel eikenhouten lijst wat perfect matched met het meubel. We hebben geen verlichting boven de spiegel dat vond ik zo afbreuk doen aan de mooie spiegel dat er nu alleen spotjes zitten in het plafond dat echt genoeg licht geeft, en met de dimmer zelfs nog zachter kan.

Lees ook: De mooiste interieurstijlen voor je badkamer

Verder heb ik nagenoeg geen accessoires in de badkamer omdat ik daar gewoonweg geen plek voor heb en ik vind het dan ook weer te druk worden. De verbouwing van de badkamer is onderhand alweer 6 jaar geleden en we hebben van onze keus nog geen moment spijt van gehad. Onze kleine eenvoudige badkamer geeft ons elke dag nog steeds een luxe rustgevende wellness gevoel.

Stans Heuveling - Van Klooster
Stans Heuveling - Van Klooster

Mijn naam is Stans, woonachtig in het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg, gelegen in het hart van Nederland. Ik ben gek op interieur en de styling daarvan. Mijn voorkeur gaat uit naar vintage, landelijk en Bohemian. Ik verander graag mijn interieur maar dan wel tegen zo laag mogelijk kosten. Ik kijk er naar uit om hierover op Huislijn.nl over te gaan schrijven.

Artikelen: 3