Kies je voor een douchecabine of voor een inloopdouche?

Nu de kans best heel groot is dat je dit jaar niet op vakantie gaat, kun je je vakantiegeld maar beter op een goede manier besteden. Een manier waardoor je er nog jaren en jaren plezier van hebt. Dus dan ga je eens goed nadenken. Waar word je nu écht gelukkig van? Van ontspannen in je eigen huis natuurlijk! En waar kun je beter ontspannen dan in een spiksplinternieuwe badkamer? Je hoeft je over de kosten geen zorgen te maken, want bij Douche-concurrent.nl kun je al een inloopdouche kopen voor een hele goede prijs. Ook een douchecabine is een goed idee. Het is maar net wat jij wilt!

Wat is het verschil tussen een douchecabine en een inloopdouche?

badkamer met douchecabine

Een douchecabine kennen we allemaal wel. Dat is een afgesloten ruimte in je badkamer waar een of meerdere deuren voor zitten. De cabine is vaak geplaatst op een douchebak, maar kan ook gewoon op de bestaande tegels geplaatst worden. Het voordeel van een douchecabine van douche-concurrent is dat de deur(en) de cabine afsluiten. Hierdoor voorkom je dat het water de complete badkamer doorweekt. Een nadeel kán zijn dat je wat beperkt wordt in je bewegingsvrijheid onder de douche. Sta jij graag met je armen te zwaaien of heb je gewoon meer ruimte nodig? Dan is een inloopdouche iets voor jou. Bij een inloopdouche wordt door het plaatsen van één of meerdere douchewanden een semi-afgesloten ruimte gecreëerd. De inloop blijft open, maar de wanden houden toch het water tegen.

Van welke soort douche heb je meer plezier?

Dat is natuurlijk helemaal persoonlijk. In een inloopdouche heb je ruimte om een bankje te maken of te plaatsen waardoor je, ook als je wat minder goed ter been bent, toch zelfstandig kunt douchen. Deze optie is er echter ook voor in een douchecabine. Een douchecabine is weer ideaal wanneer je je kindje wilt douchen. Het voordeel van een inloopdouche kan zijn dat je er twee douchekoppen kunt installeren zodat je kinderen tegelijk onder de douche kunnen.

Zo zijn er voor elke variant wel voor- en nadelen te bedenken. Het is maar net wat jij mooi vindt, wat past bij jouw gezinssituatie én natuurlijk: afhankelijk van zowel de ruimte in je badkamer als in je budget.

Waar vind ik de beste opties voor de badkamer?

Online! Je hoeft er echt de deur niet meer voor uit. Of je nu kiest voor een inloopdouche, een douchecabine, een ligbad of een combinatie, alles is online prima uit te zoeken en te bestellen. Al vanaf € 100,00 wordt de bestelling gratis bij je thuis bezorgd!

Toch kan ik me voorstellen dat je de materialen even “in het echt” wilt zien voor je tot een aankoop overgaat. Ook dat kan! Je kunt terecht in de showroom in Beverwijk maar ook in de showroom in Schiedam. Nu het COVID-19 virus nog rondwaart, kun je het best even bellen om een afspraak te maken. De showrooms worden zeer regelmatig schoongemaakt (volgens de richtlijnen van het RIVM). De 3D-tekeningen van je nieuwe badkamer worden momenteel niet in jouw bijzijn gemaakt. Je bespreekt de mogelijkheden met de adviseur en krijgt op een later moment de tekeningen in de mail. Alles om verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Marleen Van Haastrecht
Marleen Van Haastrecht
Artikelen: 5