Goedkope complete keukens, welke elementen zijn belangrijk?

Jeetjemina! Wat heb je ongelooflijk veel keuze in keukens en keukenapparatuur! Hoe kies je uit het grote scala aan aanbieders een complete keuken die voldoet aan jouw wensen én ook nog eens betaalbaar is? Na de nodige uren grasduinen op het internet en navraag gedaan te hebben bij vakspecialisten, ben ik erachter gekomen dat een aantal elementen belangrijk zijn om op te letten vooraleer je overgaat tot aanschaf. Uiteraard deel ik deze elementen om op te letten als jullie ook goedkope complete keukens willen aanschaffen.

Wellicht ben jij een van die lezers die binnenkort voor de vervanging van je oude keuken gaat, of omdat je gaat verhuizen naar een nieuw huis. Dan wil je graag een betaalbare keuken afgestemd om jouw smaak, budget en ergonomie.

Ik heb geleerd dat een complete keuken betekent dat je naar eigen voorkeur qua smaak, ruimte en budget een keuken kan samenstellen. Hier hoort dan ook maatwerk bij zodat de keukenkastjes en het apparatuur precies passen in de ruimte waar de keuken geplaatst gaat worden. Een complete keuken betekent ook dat deze beschikt over alle elementen die nodig zijn in een keuken om lekker aan de slag te gaan met koken en genieten van verse stamppotjes of fine dining.

De elementen van een complete betaalbare keuken

keukenkastje schilderen

De basis van een keuken zijn de keukenkastjes die essentieel zijn. Niet alleen voor het opbergen van servies, potten en pannen en kruidenpotjes. Maar natuurlijk ook voor de uitstraling van jouw keuken. De keuze van je keukenkasten is bepalend hoe praktisch je kan werken in de keuken.

Na een aantal verhuizingen met bijbehorende (nieuwe) keukens weet ik dit inmiddels uit ervaring. Ik heb in onze keuken gekozen voor extra lades in de onderkasten zodat ik niet liggend iets moet pakken achteraan in de kast. Je hebt tegenwoordig een ruime keuze uit verschillende ruimtebesparende en praktische kasten. Dan kan je denken aan een apothekerskast voor een smalle, hoge kast. Of een carrouselkast om geen opbergruimte in de hoek van de keuken te verliezen.

Wat ook handig is voor de kleine afwas en het schoonmaken van bijvoorbeeld groente is een anderhalve of dubbele spoelbak. Zeker als je zoals ik van koken houd met verse producten. Onze keuken wordt dan ook intensief gebruikt en dan met name ook het keukenblad. In het vorige huis had ik een Belgisch hardsteen keukenblad wat een warme en luxe uitstraling geeft aan je keuken. En mooi ook omdat het een duurzaam natuurproduct is. Maar praktisch als ik ben ging ik mijzelf storen aan de ‘leef sporen’ aan het blad door vlekken van witte wijn en zuren zoals citroen en tomaat. In ons huidige huis hebben we gekozen voor een composiet met de uitstraling van hardsteen. Net zo mooi, beter schoon te houden en prijstechnisch interessanter.

Lees ook: Tips voor het decoreren van je kerstboom

Aangezien ik een echte hobby kok en tevens foodie ben hecht ook veel waarde aan goed keukenapparatuur in onze keuken. Onmisbaar is onze Amerikaanse koelkast met extra vriesgedeelte en ijsblokjesmaker. Koken doen wij op een inductiekookplaat wat in het begin wel even wennen was, maar ik nu nooit meer anders zou willen omdat de temperatuur makkelijk te regelen is.

Tot slot: professioneel advies is een grote meerwaarde

Er zijn zoveel mogelijkheden, merken en producten voor een nieuwe complete keuken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle noviteiten qua keukenapparatuur zoals een warmhoud lades voor je borden, wijnkoelkasten of kokend waterkranen die ook bruiswater kunnen geven.

Last but not least: laat je ook zeker goed informeren over ergonomie. In de keuken breng je veel tijd door en het is daarom heel belangrijk dat de keuken zo ontworpen is dat je je lichaam zo min mogelijk belast. Ergonomie hangt samen met de indeling van de keuken en de plaats waar je keukenapparatuur zit. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de lengte van de gebruikers in de keuken.

Mireille Roelands Bonjer
Mireille Roelands Bonjer

Hallo! Mijn naam is Mireille en sfeer creëren is wat ik het liefst doe!

Wie droomt er nu niet van een mooi interieur en een fijne leefomgeving? Een omgeving aangepast aan je eigen woonwensen en persoonlijkheid. Of een fijne werkomgeving waar het inspirerend werken is voor jouzelf, je personeel én waar tevens klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Mijn passie? Functionaliteit en comfort tot een harmonieus geheel samenbrengen, wat maakt dat een interieur stijlvol en sereen aanvoelt. Door middel van mijn creativiteit, kennis, ervaring én oog voor detail kom ik tot een interieur(styling) advies, waarin mensen zich goed en thuis voelen.

Tevens adviseer en ondersteun ik bedrijven op het gebied van social media (content) en help ik hen graag verder met het kiezen van de juiste social media kanalen voor hun business. Met een achtergrond en (internationale) werkervaring in strategisch en operationeel HR , sales en interieur kan ik voor iedere klant maatwerk advies leveren. Ik noem mezelf, niet voor niks, een creative professional! Een van mijn motto’s is dan ook: in a world full of french fries, be the curly one.

Met mijn blogs, informatieve posts en (levens)ervaringen wil ik JOU graag inspireren!

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op een van mijn socials.

Artikelen: 6