Tips voor het decoreren van je kerstboom

Kerst is en blijft voor velen de leukste periode van het jaar. Het is een periode waarin we samenkomen en laten zien hoeveel we om elkaar geven. Eén van de tradities die hier absoluut bij hoort, is het kopen en ook optuigen van een kerstboom. Het uitkiezen van de perfecte boom en het decoreren ervan kan een plezierige ervaring zijn, maar het vereist ook enige creativiteit en goede planning om teleurstellingen te voorkomen.

In dit artikel zullen we daarom een aantal belangrijke ‘do’s en don’ts’ met je delen, die je kunnen helpen om deze kerst een schitterende kerstboom op te tuigen, zonder dat je hier al te veel stress van ervaart. Of je nu kiest voor een echte of toch gaat voor een kunstboom die je ieder jaar keurig weer op zolder zet, met onze tips zul je jouw huis kunnen omtoveren tot een sfeervol geheel, waar het tijdens de kerst heerlijk vertoeven is met vrienden, familie of gewoon lekker je gezin.

Kies voor de juiste boom

Bij het optuigen van de kerstboom staat de boom natuurlijk centraal. Je kunt de boom nog zo mooi versieren, maar wanneer de boom zelf niet mooi is, heb je hier helemaal iets aan. Zorg er daarom dus ook voor dat je kiest voor de juiste boom. Daarbij maakt het niet uit of je nu kiest voor een echte boom of je toch gaat voor kunst. Let hierbij vooral op het formaat van de boom en daarnaast ook de vorm van de takken.

Nu kun je een kunstboom volledig naar eigen wens buigen, maar wordt dit bij een echte kerstboom nogal lastig. Neem dus rustig de tijd en zorg ook dat je tijdig begint met je zoektocht. Ga je namelijk vlak voor kerst, dan is de kans vrij groot dat alle mooie bomen al zijn vergeven. zorg er ook voor dat er voldoende ruimte onder de boom is om een leuk kerstgeschenk wat je van je werkgever hebt gekregen of voornemens bent aan een ander te geven op een leuke manier neer te kunnen zetten.

decoreren van je kerstboom

Zorg dat de verlichting goed verdeeld is

Nadat je een geschikte boom hebt gevonden, is het tijd voor de verlichting. zorg er wel voor dat je deze eerst even test, aangezien je niet de eerste bent die alles een jaar op zolder heeft laten liggen en vervolgens begint met het inhangen terwijl het niet werkt. Een beetje vervelend wanneer je hier pas achteraf achter komt. Even de stekker in het stopcontact en dan kun je beginnen. Belangrijk is dat je alles gelijkmatig verdeeld en bij voorkeur aan de bovenkant begint.

Zo zorg je ervoor dat de stekker aan de onderkant van de boom komt en zo dus een stuk eenvoudiger is weg te werken. Om zeker te weten dat alles goed is verdeeld, kun je met fijn geknepen ogen vanaf een afstandje even kijken, vaak zie je dan precies of er nog ergens gaten zijn en je de verlichting niet gelijkmatig hebt verdeeld.

Leg wat leuks onder de kerstboom

Cadeautjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een kerstpakket die je via kerstpakkettenplaza.nl hebt gekocht of hebt gekregen van je werkgever onder de boom te leggen. Let wel even op dat je producten die gekoeld bewaard moeten blijven, even uit het pakket worden gehaald. Vaak is namelijk alleen de inhoud een feestje, maar wordt alles ook extra feestelijk verpakt.

Uiteraard is het ook leuk om daarnaast nog wat ander cadeautjes onder de boom te leggen, zoals een kleinigheidje voor de rest van het gezelschap. Doen jullie niet aan cadeautjes of is het budget er om wat voor reden dan ook niet, dan kun je ook voor het idee een paar lege dozen inpakken.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252