Zo zorg je ervoor dat je parketvloer lang meegaat

Wie droomt er niet van een prachtige houten vloer in huis? Het geeft niet alleen een warme sfeer, maar is ook nog eens duurzaam en past in ieder interieur. Tenminste, duurzaam als je de vloer goed blijft onderhouden. Maar hoe zorg je eigenlijk voor je parketvloer? In dit artikel geven we je graag wat tips zodat je nog jaren kunt genieten van jouw prachtige vloer.

Regelmatig onderhoud

Wanneer je een parketvloer bij Van Houdt Vloeren: De specialist in parketvloeren hebt aangeschaft, is het aan te raden om deze regelmatig te onderhouden. Een parketvloer kan namelijk snel slijten wanneer er geen goed onderhoud is. Stofzuig daarom regelmatig de vloer (met een zachte borstel) en maak deze schoon met een droge of vochtige dweil. Gebruik daarbij geen te agressieve en chemische middelen. Het is ook aan te raden om je vloer regelmatig te voorzien van olie, hardwax of lak. Zo blijft de vloer mooi en is deze bestand tegen beschadigingen.

Pas op met vocht

parketvloer in je huis

Wist je dat een parketvloer niet goed tegen water en vocht kan? Plaats daarom plantenbakken altijd op een schotel, wanneer je deze op de vloer plaatst. Laat ook geen glazen of andere voorwerpen met water op de vloer staan. Wanneer je toch water op de vloer morst, droog dit dan zo snel mogelijk op. Hierdoor voorkom je dat de vloer beschadigd raakt. Zeker met kleine kinderen in huis, is het belangrijk om de vloer regelmatig te behandelen tegen vlekken.

Bescherm tegen krassen

Een parketvloer kan snel beschadigen door krassen. Kleine kinderen die skeeleren door de huiskamer of melk morsen op de vloer is dus niet zo’n strak plan. Zorg ervoor dat er geen zware voorwerpen op de vloer kunnen vallen en gebruik viltjes onder meubelen. Wanneer je viltjes onder stoelen of tafelpoten plaatst, voorkom je krassen op de vloer. Ook is het aan te raden om matten bij de deuren te plaatsen. Hierdoor voorkom je zand en vuil op de vloer.

Wees voorzichtig tijdens het schoonmaken

Een parketvloer kan kwetsbaar zijn tijdens het schoonmaken, het kan dus wel wat extra liefde gebruiken. Gebruik daarom geen te agressieve of chemische middelen. Gebruik daarnaast een dweil of mop die niet te nat is. Wanneer er te veel water op de vloer blijft liggen, kan dit de vloer beschadigen. Zorg er daarom voor dat je tijdens het schoonmaken de vloer niet te nat maakt.

Lees ook:
Wat mag er deze zomer niet ontbreken in jouw tuin?

Temperatuur

Een parketvloer kan krimpen of uitzetten bij temperatuurverschillen. Zorg daarom voor een constante kamertemperatuur. Wanneer de verwarming ’s nachts uit staat, kan de vloer koud en vochtig worden. Dit kan de vloer beschadigen. Zorg daarom dat de verwarming in de winter niet geheel uit gaat.

En wat als je nu zelf geen tijd hebt om de parketvloer regelmatig te onderhouden? Dan kun je natuurlijk terecht bij AJM van Houdt voor verschillende diensten als het gaat om parket onderhoud. Of je nu kiest voor schuren, renovatie, lakken of parketreiniging. Dit kun je natuurlijk ook zelf thuis doen, maar dan is het belangrijk om de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. We wensen je veel succes en een prachtige vloer toe!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255