Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat voor thuis?

Bij het inrichten van een nieuwe woning of het veranderen van je eigen interieur mag een goede deurmat niet ontbreken. Nederland is namelijk een land met divers weer waarbij we (helaas) vaak getrakteerd worden op een flinke regenbui.

Dat is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor je vloer wanneer je vervolgens doorweekt thuiskomt. Daarom is het nodig om te investeren in een goede deurmat zoals een droogloopmat op maat. Wat is zo’n mat precies en wat is het verschil met een schoonloopmat?

Droogloopmat is ideaal voor regenachtige herfst in Nederland

Een droogloopmat is een, zoals de naam het al wel verklapt, bijzonder type deurmat waarop je je natte schoenen volledig droog kunt lopen. Deze deurmat heeft een sterk vochtabsorberend karakter waardoor de zolen van je schoenen gegarandeerd droog worden, hoe nat ze ook zijn. De rug van zo’n mat bestaat uit vinyl wat ervoor zorgt dat je niet uitglijdt met natte schoenen.

Droogloopmat

Een ander groot voordeel van een droogloopmat is dat zo’n mat ook een reinigende functie heeft. Je schoenen worden dus niet alleen droog gemaakt, maar tegelijkertijd gereinigd. Daarom is zo’n deurmat ideaal voor gezinnen met kinderen die constant van buiten naar binnen rennen. Ook wordt de droogloopmat op maat regelmatig besteld voor kantoorgebouwen, winkels en andere gebouwen waar veel mensen in en uit gaan.

Wat is dan precies een schoonloopmat?

Naast een droogloopmat kun je een schoonloopmat als deurmat op maat bestellen. Een schoonloopmat is een speciale deurmat waarop je je vieze schoenen schoon kunt maken. Heb je bijvoorbeeld net een lekkere boswandeling met de hond gemaakt of ga je weer naar binnen na een middagje werken in de tuin? Dan is de kans groot dat je vieze voeten hebt. Je kunt je schoenen uit doen of je kunt ze even over de schoonloopmat halen.

Schoonloopmatten zijn namelijk de meest handige deurmatten voor mensen die regelmatig vieze schoenen hebben. Ze zijn beter dan de gemiddelde deurmat die je bij een willekeurige (web)winkel kunt scoren, omdat een schoonloopmat het vuil absorbeert en opslaat onderin de mat. Een ‘normale’ deurmat haalt tijdens het vegen van je voeten wat viezigheid eraf, maar meestal is dit lang niet alles. Bij een schoonloopmat hoef je daar niet bang voor te zijn.

Verschillen tussen droogloopmatten en schoonloopmatten

Het grootste verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat is dat een schoonloopmat voornamelijk ontwikkeld is met het doel om vuil op te nemen, zoals zand en modder. Wanneer je over zo’n mat loopt, wordt de onderkant van je schoenen automatisch gereinigd. Heb je ook natte schoenen? Dan zullen je schoenzolen vochtig blijven, omdat een schoonloopmat alleen schoonmaakt en niet droogt. In dat geval is een droogloopmat handiger.

Droogloopmatten nemen namelijk vocht op wat betekent dat je schoenen worden gedroogd na een regenbui. Ze hebben ook een reinigende functie, maar maken net iets minder goed schoon dan een schoonloopmat. Het voordeel van zo’n droogloopmat is dat je geen regenwater in je huis of kantoor krijgt, wat valpartijen kan voorkomen. Daarom kiezen bedrijven met veel inloop vaak voor een droogloopmat op maat en kun je in huis ook prima gaan voor een schoonloopmat.

Ben je dol op tuinieren?
Dan ben je hier op het juiste adres. Met veel plezier schrijven wij over de laatste tuin trends.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 214