Wasmachine kast. Opgeruimd staat netjes

Heeft u ook zo’n stukje zolder of een klein hokje waar de wasmachine en de wasdroger staan? Wij wel. Al vanaf het begin dat we hier wonen was het duidelijk dat de wasmachine en droger op zolder moesten komen omdat de aansluitingen en de afvoer daar zaten. We hebben ze toendertijd daar neer gezet, met het idee dat we ze nog wel een keer mooi wilden wegwerken. Inmiddels zijn we een paar jaar verder (…zo gaat dat) maar inmiddels is het zover! De wasmachine en droger zijn prachtig weggewerkt achter de strakke deuren van een mooie wasmachine kast. En daarbij scheelt het een héle hoop stof (wat uit de droger komt) nu alles zo strak is weggewerkt.

Wij hebben toendertijd op zolder twee kamers gemaakt en een wasruimte. In deze wasruimte hebben we de droger op de wasmachine gezet, om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Maar verder zag het er heel ongezellig uit (was-karretje met allemaal losse flessen en boxen wasmiddel en andere schoonmaakmiddelen) Wasmachines zijn nu eenmaal niet de mooiste apparaten om in het zicht te hebben staan en in combinatie met de rest zag het er ook eigenlijk niet uit, hoe netjes ik het ook probeerde te houden. Daarom wilden wij graag een kastenwand, zodat de hele wasruimte opgeruimd zou zijn en dat de ruimte ook optimaal benut zou worden.

Kast-combinatie’s bij wasombouw

Wasmachine kast

We wilden graag de wasmachine kast van wasombouw omdat zij zowel de binnen- als de buitenkant in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal maken. Dit staat veel mooier dan de standaard kasten met zo’n witte binnenkant en zwarte buitenkant! Nu staat het heel strak en heel stijlvol. We hebben voor greeploze deurtjes gekozen. Dit vind ik zowel mooi als heel praktisch (met schoonmaken bijvoorbeeld). Nu is het gewoon een hele strakke kastenwand geworden. Heel fraai!

Daarnaast kun je de wasmachine kasten van wasombouw onderling met elkaar combineren. Zo konden wij onze eigen kastenwand creëren. Ze hebben zowel kasten als laden. Ik vind een paar laden altijd handig (o.a. voor de enkele sokken waarvan de wederhelft spontaan opgelost lijkt te zijn…) Sowieso wilde ik de wasmachine op werkhoogte hebben. Dit leek me zó ideaal (en het is nóg fijner dan ik had bedacht!)! Tussen de wasmachine en de werkkast er naast zit een súperhandig werkplateau. Deze kun je uitschuiven. Hier vouw ik altijd mijn was op. Ideaal! En de droger kan er nu mooi naast, óók op werkhoogte. In de ruimte die daaronder zit, wilde ik van die grote laden. Hier kun je écht heel veel in kwijt.

“Sterk werk”

kleding wassen en opruimen

De wasmachine kasten zijn gemaakt van MDF. Ze zijn bizar stevig en kunnen wel 300 kilo dragen. Dus we hoeven niet bang te zijn dat we op een dag de wasmachine op de grond aantreffen… De kasten worden met muurbeugels vastgezet, hierdoor weet ik zéker dat de kast nooit verschuift.

Doordat de wasmachine en droger nu naast elkaar staan, had ik nog heel veel ruimte daarboven zitten. Daar hebben we nu ook bijpassende kasten hangen. Ideaal om al het beddengoed netjes in op te bergen! Dit scheelt weer een halve linnenkast. Het is nu één geheel geworden. Dit staat prachtig!

Ze hebben ook iets onder de wasmachine gedaan waardoor de trillingen absorbeert worden. En ik wilde graag deuren voor de machines. Hierdoor zijn allebei de apparaten helemaal weggewerkt. Bovendien scheelt dit zóveel geluid! Normaal gesproken kon ik de wasmachine beneden horen trillen als die aan het centrifugeren was. Maar doordat de trillingen nu minimaal doorklinken is het een stuk rustiger geworden. En wat fijn is, is dat er ook een lekbak bij zat. Je weet maar nooit hóe gek het loopt dat je machine of je leidingen wat gaan mankeren, waardoor je lekkage krijgt. De lekbak vangt al dat water op.

  • Tijdens het gebruik van de wasdroger laat ik wel de deur iets open staan in verband met de ontluchting. Er komt zoveel warmte vrij, dat die wel goed weg moet kunnen. Die open deur vind ik prima. Heb daar geen last van. En als de was klaar is gaat ‘ie weer dicht. Uiteraard hadden we ook voor een kast zónder deur kunnen kiezen, maar ja, zelf heb ik het liefst alles ‘achter gesloten deuren’.

Op de website staat een groot assortiment wasmachine kasten. Hier hebben we toendertijd een mooie kast uitgezocht (Royallette, zwart). Ze hebben mooie kasten in zowel de moderne, klassieke of rustieke stijl. Deze laatste hebben wij gekozen. Deze stoere woonstijl sluit helemaal bij de rest van het interieur aan. Hierdoor is het washok niet meer echt een washok maar gewoon een volwaardige waskamer geworden, die geheel bij de rest van het interieur past. Nu had ik al geen hekel aan wassen, maar met zo’n mooie waskamer werkt het toch wel nét even leuker. En als je dan tóch kunt kiezen… kies dan voor gemak én voor goed. Je huis knapt er écht van op!

Gerdie van Wingerden - Treur
Gerdie van Wingerden - Treur

Hoi, ik ben Gerdie. Woonblogger, content creator en interieur-stylist. Mijn hart gaat sneller kloppen van schrijven over alles wat met wonen te maken heeft. Dankzij mijn jarenlange ervaring als interieur stylist kan ik putten uit een schat aan persoonlijke ervaringen. Naast mijn passie voor schrijven, omarm ik kunst in al haar vormen en ben ik een fervent liefhebber van klassieke muziek. Mijn wereld draait om het creëren van een harmonieus en inspirerend thuis, en ik deel graag mijn ontdekkingen en tips met jou op Huislijn.nl.

Artikelen: 24