Handige tips voor het inrichten van de ideale wasruimte

De wasruimte is een plek in het huis die je zo handig mogelijk wilt inrichten. Of je nu een grote of kleine wasruimte hebt, je bespaart jezelf een hoop moeite met een efficiënt ingerichte waskamer. Maar hoe doe je dit, en wat houdt dat dan eigenlijk precies in?

Voor de één heeft een ideale wasruimte namelijk een andere betekenis dan voor de ander. Maar toch zijn er een paar algemene tips die iedereen kan helpen bij het inrichten van hun wasruimte. Als jij jouw wasruimte wilt omtoveren tot een handige ruimte in huis, waarin je veel werk gedaan krijgt in een korte tijd, dan is deze tekst perfect voor jou. Lees snel verder en ontdek onze tips over hoe jij het meeste uit jouw wasruimte kan halen.

Zoek de juiste plek in huis

Laten we beginnen bij het begin. Waarschijnlijk heb je namelijk al een ruimte in huis waar je de was doet, zoals de badkamer. Maar toch doe je er goed aan om goed na te denken over waar je voortaan de het beste de was kan doen. De meeste mensen hebben een wasmachine en/of droger in de badkamer staan, maar dit neemt vaak veel ruimte in beslag en zorgt voor een krap gevoel.

Als je de ruimte hebt, kan je dus beter kijken naar andere ruimtes. De zolder of kelder is een voorbeeld van een goede ruimte voor een waskamer. Het merendeel van de mensen maakt niet veel gebruik van deze kamers, waardoor je alle ruimte hebt om je wasruimte zo comfortabel mogelijk in te richten. Let er bij een kelder wel op dat de grond niet te koud wordt, dit is namelijk niet goed voor de wasmachine.

wassen met een wasmachine

Ook een bijkeuken kan soms een goede plek zijn, maar dit is afhankelijk van de indeling van je huis. De ideale wasruimte vinden in jouw woning, hangt dus altijd af van de beschikbare ruimte die je thuis hebt. Maar je doet er goed aan om hier goed over na te denken, aangezien je heel wat uurtjes in de wasruimte zult doorbrengen.

Zorg dat je alle ruimte optimaal benut

Zeker wanneer je een kleinere wasruimte hebt, is het cruciaal dat je goed gebruik maakt van elke centimeter. Dat betekent ook dat je soms iets inventiever moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan het stapelen van de droger op de wasmachine, of gebruik maken van wandplanken om schone was in op te bergen.

Maar ook wanneer je genoeg ruimte hebt, blijft het belangrijk dat je er goed mee omgaat. Een efficiënte opstelling van het witgoed, zorgt ervoor dat je genoeg plek overhoudt om een strijkplank neer te zetten, voldoende opbergruimte en genoeg plek om kledingstukken te laten drogen.

Maar de beste manier hoe je dit kan bereiken (zeker in een kleinere wasruimte), is door goede wasmachine-accessoires te gebruiken, zoals een wasmachinekast. Dit is een meubel dat plek biedt aan de wasmachine en ook voldoende opbergruimte biedt voor handdoeken en schone stukken kleding. Onwijs handig en efficiënt dus!

Ventilatie is heel belangrijk

Een wasmachine en vooral een droger geven vaak redelijk veel hitte af. Doordat ze staan te ronken en te draaien, kan het flink warm worden in je wasruimte. Daarom is het ook belangrijk dat je zorgt voor voldoende ventilatie in deze kamer. Schimmels en bacteriën groeien namelijk het hardste (en liefste) onder vochtige omstandigheden. En dat is nou precies niet wat je wilt in de ruimte waar jij je kleding en handdoeken schoon maakt!

Daarom is het belangrijk dat je deze ruimte voldoende kunt ventileren. Zit er een raam in je wasruimte? Dan kan je deze regelmatig even openzetten. Als je dit niet hebt, zou je een luchtafvoer kunnen installeren of luchtontvochtiger kunnen plaatsen. De laatste optie is de meest budgetvriendelijke, want je vindt tegenwoordig al goede luchtontvochtigers ruim onder de honderd euro.

Gebruik een goede ondergrond

Welke ruimte in huis je ook kiest als waskamer, het is belangrijk dat je zorgt voor een goede ondergrond. Zeker wanneer je besluit om van je zolder en kelder een wasruimte te maken, moet je hier goed over nadenken. Een zoldervloer kan soms namelijk gehorig zijn. Dit komt omdat deze vloeren vaak gemaakt zijn van hout. Die trillen mee met de wasmachine. En dat zal je dan flink horen wanneer de wasmachine of droger staan te draaien.

Maar ook in andere ruimtes is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. De beste ondergrond voor een waskamer, is een betonnen vloer. Mocht je wél een houten vloer hebben en weinig ruimte hebben om je wasmachine ergens anders neer te zetten, dan hebben we ook een gouden tip: schaf een wasmachineverhoger aan.

Als je namelijk een wasmachineverhoger hebt, dan zorgt deze ervoor dat je vloer een stuk minder zal trillen. Bovendien is het ook goed voor je rug, want je hoeft voortaan niet meer te bukken tijdens het plaatsen en uitnemen van wasgoed. Een handige tip, die dus je veel geluidsoverlast en bukken zal besparen.

Als je onze tips opvolgt, verzeker je jezelf van een fijne en comfortabele wasruimte die je veel tijd en ruimte zal besparen. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je wel leukere dingen te doen hebt dan de was!

Dit is een gesponsorde tekst.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255