Dit zijn de voordelen van zonwering aan je woning 

Word je binnenkort de eigenaar van een nieuw koophuis? Gebruik de komende weken in dat geval om alvast eens na te denken over de wijzigingen die je hieraan door wilt voeren. Verf je de wanden bijvoorbeeld in een nieuwe kleur, voorzie je de woning van een nieuwe vloer of laat je wellicht een nieuwe keuken plaatsen? Ook zonwering kopen kan hierbij het overwegen waard zijn. De Nederlandse zomers worden steeds warmer, waarbij de zonwering bijdraagt aan het koel houden van de ruimtes in huis. 

In dit artikel lees je meer over de voornaamste voordelen van zonwering aan je woning. Kies je voor knikarmschermen, voor traditionele markiezen of bijvoorbeeld moderne rolluiken? Ook screens en een uitvalscherm behoren tot de mogelijkheden. 

Geniet van een aangename temperatuur in huis 

Een van de voornaamste voordelen van zonwering aan je woning is de aangename temperatuur in huis, waarvan je gedurende de warme zomermaanden profiteert. Door de zon buiten te houden blijft de woning koel. Op dagen waarbij de temperatuur buiten de 30 graden Celsius nadert, biedt dit een groot en duidelijk merkbaar voordeel. Zeker wanneer je van nature al snel last hebt van de warmte. Naast de invloed van de zonwering op de binnentemperatuur, waarborgt het je privacy in huis. 

Tip: in nieuwbouwwoningen wordt zonwering regelmatig gecombineerd met een warmtepomp, die in de zomermaanden koel water door de leidingen van de vloerverwarming laat stromen. De combinatie van beide componenten komt het binnenklimaat ten goede. 

Verminder het energieverbruik in de wintermaanden

Niet alleen in de zomerperiode komt de zonwering aan je woning van pas; ook in de winterperiode profiteer je hiervan. De zonwering, onder meer de screens en rolluiken, dragen bij aan de isolatie van je woning. Het helpt je de warmte ’s nachts binnen de woning te houden, waardoor je minder energie verbruikt. 

rolluik

Zonwering heeft niet alleen een functioneel nut 

Naast het feit dat de zonwering bijdraagt aan een koele temperatuur in huis, vormt het een fraaie toevoeging aan de uitstraling van je woning. Het biedt namelijk meer dan slechts een functioneel nut! Zie het als een vorm van decoratie in huis. Eerder las je al dat zonwering in verschillende vormen aangeboden wordt. De markiezen passen goed bij een woning in klassieke stijl, terwijl bijvoorbeeld een uitvalscherm te combineren is met een modern of industrieel in- en exterieur. Welke vorm van zonwering past het beste bij jouw woning? 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 123