Welke vloer hoort bij een modern interieur met veel licht?

Een modern interieur heeft vaak strakke, eenvoudige vloeren. Maar welke vloer hoort bij een modern interieur met veel licht? Bij een modern interieur is het belangrijk dat je de juiste stilistische keuzes maakt, waarbij een moderne vloer een zeer bepalende factor is in je interieur. Een lichte vloer geeft een ruimtelijke sfeer aan je interieur. Helemaal als je een woning hebt waar veel natuurlijk licht binnenkomt. In een modern interieur past hier perfect een (ver)grijs(de) houtlook PVC vloer bij. Of een PVC betonlook vloer die nog altijd heel populair en tijdloos is.

Maar ook een donkere klik pvc vloer past mooi in een moderne ruimte met veel licht. Dit is een mooi contrast gecombineerd met modern meubilair en neutrale kleuren op de wand zoals wit of grijstinten.

Zoals Johan Cruijff al zei: “Elk nadeel heeft zijn voordeel”. Welke vloer je ook kiest, ook qua kleur, er zijn natuurlijk altijd voor- en nadelen aan de materiaalkeuze van je vloer.

PVC vloeren zijn ijzersterk

nieuwe vloer in een modern interieur

PVC vloeren van Floorinq.nl met een klik & klaar systeem is een van de meest gebruiksvriendelijke vloeren. PVC vloeren zijn ijzersterk, eenvoudig zelf te leggen en geschikt voor vloerverwarming. Dankzij de unieke eigenschappen van deze vloeren zijn ze beslist de beste keuze voor jouw nieuwe vloer in je moderne interieur. Ik noemde het al eerder in deze blog: een klik PVC vloer. Maar wat is klik PVC? Een PVC vloer is gemaakt van polyvinylchloride, een soort kunststof. Hierdoor is de vloer flexibeler en steviger dan een traditionele laminaatvloer, dat gemaakt is van kunststof en samengeperst hout.

Wat is het verschil tussen klik PVC en plak PVC?

Een klikvloer bestaat uit vier lagen: een geluiddempende ondervloer, een stevige kern van valksteen, een decoratieve laag en een beschermende toplaag. Hierdoor is de vloer minder flexibel dan een plakvloer, maar biedt klik PVC meer stevigheid. Plak PVC vloeren bestaan uit flexibele PVC stroken die met lijm geplakt worden op een egaal gemaakte vloer. Een klikvloer heeft een gepatenteerd kliksysteem, vergelijkbaar met kliksystemen die je in veel laminaatvloeren vindt. 

Lees ook:
Pak je eigen woning aan in plaats van een nieuw huis te zoeken 

Je legt een klikvloer dan ook eenvoudig zelf, terwijl je voor de installatie van een plak PVC vloer meestal specialistische kennis moet inschakelen. Voor het leggen van een plakvloer dient je vloer volledig egaal te zijn, terwijl kliklaminaat over bestaande vloeren heen gelegd kunnen worden. In essentie is zowel een plak PVC vloer als klik PVC vloer erg geschikt voor vloerverwarming: een plakvloer is dun genoeg om warmte door te laten, een klikvloer heeft een kern van kalksteen dat warmte ontzettend goed geleid.

Trends op interieurgebied

Tot slot; kleurgebruik in een modern interieur

Het kleurgebruik in een modern interieur is vaak vrij beperkt. Als je wat meer sfeer in je huis wilt brengen let dan op je materiaalgebruik. Ga voor robuust en onafgewerkt materiaal. Naast de strakke betonlook vloer of grote tafel met stalen poten, kun je kiezen om wat warmere en zachtere elementen toe te voegen in je moderne interieur. Denk hierbij aan een vloerkleed of accentwand in de woonkamer. Dit geeft meer balans en contrast.

Tip! Als je verschillende materialen voor een vloer combineert, let er dan op dat deze naadloos aansluiten. En houdt ook rekening met de dikte van de verschillende materialen zodat alles wel gelijkligt.

Mireille Roelands Bonjer
Mireille Roelands Bonjer

Hallo! Mijn naam is Mireille en sfeer creëren is wat ik het liefst doe!

Wie droomt er nu niet van een mooi interieur en een fijne leefomgeving? Een omgeving aangepast aan je eigen woonwensen en persoonlijkheid. Of een fijne werkomgeving waar het inspirerend werken is voor jouzelf, je personeel én waar tevens klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Mijn passie? Functionaliteit en comfort tot een harmonieus geheel samenbrengen, wat maakt dat een interieur stijlvol en sereen aanvoelt. Door middel van mijn creativiteit, kennis, ervaring én oog voor detail kom ik tot een interieur(styling) advies, waarin mensen zich goed en thuis voelen.

Tevens adviseer en ondersteun ik bedrijven op het gebied van social media (content) en help ik hen graag verder met het kiezen van de juiste social media kanalen voor hun business. Met een achtergrond en (internationale) werkervaring in strategisch en operationeel HR , sales en interieur kan ik voor iedere klant maatwerk advies leveren. Ik noem mezelf, niet voor niks, een creative professional! Een van mijn motto’s is dan ook: in a world full of french fries, be the curly one.

Met mijn blogs, informatieve posts en (levens)ervaringen wil ik JOU graag inspireren!

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op een van mijn socials.

Artikelen: 6