Pak je eigen woning aan in plaats van een nieuw huis te zoeken 

De huidige woningmarkt, de oplopende hypotheekrente en de financiële onzekerheid waarmee steeds meer huishoudens kampen maakt dat het aantrekkelijk kan zijn een eigen huis op te knappen in plaats van te verhuizen. Mogelijk sluit je woning in zijn huidige staat of vorm niet meer aan op jouw wensen en behoeften. Wordt het in de zomer erg warm in huis? Kies voor de aanschaf van airconditioning voor thuis. Is de keuken of badkamer sterk verouderd? Ga eens langs bij de hypotheekadviseur, om te informeren naar een aanvullende hypotheek voor de bekostiging van een grondige renovatie. Het zijn slechts voorbeelden van mogelijkheden die je hebt. Ook een investering in de duurzaamheid van een eigen woning wint aan populariteit onder Nederlandse huishoudens. 

Duurzaamheid van de eigen woning verbeteren 

Steenwol: een veelzijdig isolatiemateriaal

Het verbeteren van de duurzaamheid van je woning levert verschillende voordelen op. Denk aan het feit dat wonen goedkoper wordt; de maandlasten voor het energieverbruik nemen af bij een verbeterde isolatie. Het isoleren van een woning kan op tal van verschillende manieren. Breng bijvoorbeeld isolatiemateriaal aan in de spouwmuur, zorg voor een isolerende laag onder de vloer, enzovoorts. Daarnaast draagt bijvoorbeeld een lucht lucht warmtepomp bij aan het wooncomfort in huis. Een warmtepomp zorgt niet alleen voor het duurzaam verwarmen van een woning, maar ook voor een continue aanvoer van frisse lucht. Niet onbelangrijk: een warmtepomp is geheel gasloos. Je bent hiermee klaar voor de toekomst! 

Koele woning in de zomermaanden 

Eerder las je al dat de installatie van airconditioning voor thuis kan helpen een woning te koelen op warme dagen. Het verbeteren van de algehele isolatiewaarde van het pand draagt daar eveneens aan bij. Een goede isolatie, bijvoorbeeld door HR+ isolatieglas te gebruiken, voorkomt een inkomende stroom aan warme lucht. Wist je dat een moderne warmtepomp een woning niet alleen verwarmt, maar deze ook kan koelen? 

Investeringen in de eigen woning verhogen woningwaarde 

Mocht je op een later moment alsnog besluiten op zoek te gaan naar een nieuw huis, dan zijn de reeds genoemde investeringen allerminst voor niks geweest. Investeringen in de duurzaamheid van een woning hebben een positief effect op de woningwaarde. Dat geldt zeker voor bijvoorbeeld de installatie van een elektrische warmtepomp. Het maakt dat de woning klaar is voor de toekomst; een nieuwe bewoner hoeft hier niets of maar weinig voor te doen. Daar waar deze normaliter zelf zou moeten zorgen voor de vervanging van een cv-ketel op gas. 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 123