Wanneer moet je contra-expertise inschakelen?

Heb je ooit te maken gehad met een situatie waarin je huis schade heeft opgelopen door bouwwerken, wateroverlast, brand, storm, nalatigheid, acties van derden of schuld door derden? Als dat het geval is, weet je waarschijnlijk hoe vervelend het kan zijn om met de gevolgen van dergelijke schade om te gaan. Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste stappen onderneemt om je belangen te beschermen en de benodigde vergoeding te krijgen. In dergelijke gevallen kan het inschakelen van contra expertise een slimme zet zijn.

Gevolgen van heiwerken

Heiwerken kunnen soms onvoorziene gevolgen hebben, zoals scheuren in muren, verzakkingen of schade aan omliggende gebouwen. Als je merkt dat jouw woning schade heeft opgelopen door heiwerken in de buurt, is het verstandig om een contra-expert in te schakelen. Een contra-expert kan de schade beoordelen en een rapport opstellen dat als bewijs kan dienen voor de schadeclaim bij de veroorzaker van de heiwerken. Je wilt natuurlijk niet zelf opdraaien voor schade die niet door jezelf is aangericht.

Schade aan bouwwerken

Scheuren in de muur? Doe een bouwkundige keuring

Bouwwerken kunnen leiden tot schade aan bestaande panden, of het nu gaat om nieuwbouwprojecten in de buurt of renovaties aan aangrenzende gebouwen. Als jouw huis schade heeft opgelopen door bouwwerkzaamheden, zoals scheuren, lekkages of andere vormen van schade, is het verstandig om een contra-expertise in te schakelen. Natuurlijk kun je eerst een claim indienen bij uw inboedelverzekeraar, maar het is slim om vanaf moment 1 meteen een expert in te schakelen.

Wateroverlast

Wateroverlast kan verwoestende gevolgen hebben voor jouw huis. Denk aan een lekkende leiding, een overstroming of een lek dak, het is belangrijk om de schade zo snel mogelijk te beoordelen. Ook kan een contra-expert hier ondersteuning bieden. Ze kunnen de oorzaak van de wateroverlast en de omvang van de schade vaststellen.

Lees ook: Alles over dakreparatie

Brand- en stormschade

Brand- en stormschade kunnen desastreuze gevolgen hebben voor je woning. Na een brand of storm is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te laten beoordelen door een contra-expert. Ze kunnen de omvang van de schade vaststellen, de waarde van de verloren eigendommen bepalen en een schadeclaim indienen bij de verzekering. Je staat er dus nooit alleen voor, en dat geeft een gerust gevoel.

Nalatigheid, acties van derden of schuld door derden

Soms wordt schade aan jouw huis veroorzaakt door nalatigheid, acties van derden of schuld door derden. Waar moet je dan aan denken? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een aannemer hebt ingehuurd die het sanitair van je badkamer heeft geïnstalleerd. Vervolgens kom je erachter dat er over lekkages zijn en er schade aan je woning ontstaat. Of denk aan een dakdekker die tijdens zijn werkzaamheden flinke schade heeft aangericht aan je dak. Deze schade wil je natuurlijk vergoed krijgen, en hier kan een contra-expert mee helpen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252