Verduurzamen in huis: Zero Waste tips

Iedere dag produceren we een heleboel afval. Het kan moeilijk lijken om afval te verminderen, maar dat valt wel mee. Je hebt misschien niet genoeg tijd of middelen om het perfect te doen, maar laat dat je niet tegenhouden. Er zijn talloze manieren, groot en klein, om jouw afval te verminderen op een manier die bij jouw leven past, zoals duurzame producten in bulk kopen bij Puur Mieke of andere stappen nemen en milieuvriendelijke cadeaus kopen. We delen een aantal eenvoudige tips voor zero waste om je op weg te helpen.

In bulk kopen

Het kopen van producten in bulk is de ultieme milieuvriendelijke keuze. Denk er eens aan om basisproducten in grote hoeveelheden te kopen en ze te bewaren in herbruikbare containers zoals glazen potten of stoffen zakken. Op die manier heb je volledige controle over de hoeveelheid die je nodig hebt. En als extra voordeel zul je merken dat het ook goed is voor je portemonnee, omdat voorverpakte producten vaak duurder zijn. Als je nog meer wilt besparen, kun je overwegen om lid te worden van een voedsel inkoopclub (of er zelf een beginnen)!

Geen plastic flessen

Ongeveer 40% van het verkochte flessenwater is eigenlijk gewoon kraanwater. In plaats van je te laten misleiden door slimme marketing, investeer je in een kwalitatief waterfilter en een mooie herbruikbare waterfles. Wij houden van glas, maar er zijn tal van andere duurzame opties! En terwijl je toch bezig bent, pak meteen een thermoskan voor je koffie of thee onderweg. Zo kun je het precies maken zoals jij het lekker vindt – en ook nog geld besparen.

Duurzaam interieur

Vermijd producten verpakt in plastic

Dit is een lastige, want veel supermarkten verpakken elk los product dat ze kunnen vinden in plastic, zelfs die van nature al biologisch afbreekbare verpakking hebben. Ingepakte bananen, iemand? Maar dat brengt ons bij onze volgende tip!

Lees ook:
Pak je eigen woning aan in plaats van een nieuw huis te zoeken 

Steun de lokale boer

Het voedsel zal verser, smaakvoller, duurzamer en veel voedzamer zijn. Bovendien zul je door lokale boeren te steunen je geld direct weer in de lokale economie laten circuleren. Als alternatief kun je je aanmelden voor een lokale bezorgdienst.

Laat de theezakjes links liggen

De meeste theezakjes zitten boordevol microplastics die zowel slecht zijn voor jou als voor het milieu. Maar wees niet bang: losse thee is hier om te helpen! Schaf een in-mok zeefje aan of een set herbruikbare theezakjes van stof en je bent binnen de kortste keren op weg naar een heerlijke, duurzame brouwsel! Probeer ook eens je eigen thee te mengen – zo kun je je kopje precies naar jouw smaak maken – en als bonus zijn op maat gemaakte blends geweldige cadeaus. Er zijn nog tachtig andere tips die we je kunnen geven, maar met deze simpele tips maak je al een goede start.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255