Zo doe je voldoende badkamer inspiratie op

Voordat je een badkamer uitzoekt, is het belangrijk om van alles een beetje gezien te hebben. Er zijn namelijk enorm veel verschillende stijlen badkamers waar je tussen kunt kiezen. Om te voorkomen dat je achteraf toch een ander soort badkamer in je woning had gewild, is het belangrijk om badkamer inspiratie op te doen. Maar hoe doe je nou voldoende badkamer inspiratie op? Dat gaan we jou in dit artikel vertellen.

Pak er een tijdschrift bij

Uit tijdschriften en catalogi kan je vaak veel inspiratie halen. Haal verschillende interieur- en woningontwerp tijdschriften in huis en scheur uit wat je mooi vindt. Hier kan je dan eventueel nog een moodboard van maken. Dergelijke tijdschriften kan je ook vaak online vinden om zo verschillende stijlen te ontdekken.

badkamer inrichten

Kijk online

Op het internet kan je ook op veel verschillende sites inspiratie vinden. Op Pinterest kan je bijvoorbeeld een overvloed aan foto’s van badkamers vinden. Ook zijn er veel andere websites en blogs die zich richten op woningontwerp en interieur. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog Instagram. Sla de foto’s die je mooi vindt op, en leg ze bij elkaar. Zo zal je patronen vinden in wat je precies leuk vindt, en kan je dit voor je eigen nieuwe badkamer kiezen.

Breng een bezoekje aan showrooms en beurzen

Op deze locaties kan je verschillende badkamerstijlen van dichtbij en in het echt bekijken. Je kan hier zelfs de verschillende materialen aanraken. Dit is absoluut de beste manier om verschillende badkamers ook echt te beleven en jezelf in te beelden hoe het is om hier dagelijks jezelf klaar te maken voor de dag.

verschillende badkamerstijlen

Vraag advies aan professionals

Als je er zelf toch niet helemaal uitkomt, dan zijn er gelukkig altijd professionals die voor je klaar staan om jou te voorzien van de juiste adviezen. Deze mensen hebben alle kennis van de verschillende materialen, de verschillende voorzieningen en de verschillende meubelstukken die je in je badkamer zou kunnen plaatsen. Het is dan ook altijd aan te raden om eerst met een professional in overleg te gaan voordat je de knoop doorhakt.

Lees ook: Hoe je de juiste verlichting kiest voor elke kamer

Zo kan jij dus het beste inspiratie opdoen. Maar, bij het opdoen van inspiratie is het wel natuurlijk belangrijk om toch bij je eigen smaak te blijven, in plaats van dat je meegaat met de laatste trends. Het kan natuurlijk zo zijn dat deze overlappen, maar blijf altijd bij wat jij zelf echt mooi vindt!

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Helpt mensen graag verder om hun droominrichting te realiseren. Van binnen tot buiten - overal wil hij zijn steentje aan bijdragen.

Artikelen: 113