Een nieuwe zitbank kopen zónder maanden levertijd

Herken je dat, dat je éindelijk zo ver bent dat je een nieuwe bank kunt gaan uitzoeken (omdat de verbouwing klaar is), maar dan blijkt dat er op een bank minstens 12 weken levertijd zit… En dan zit je in je mooie verbouwde woonkeuken op je ouwe bank… Je zou kunnen zeggen: dan hadden ze de bank toch ook wel een paar maanden eerder kunnen bestellen? Maar het punt was dat ze tóen nog niet de kleur op de muur helder voor ogen hadden. Tenminste, níet zo helder dat ze daarmee een duidelijke kleurkeuze voor een bank konden maken. Bovendien, als de verbouwing nog in volle gang is, is het lastig om je al een beeld te vormen van hoe en waar de bank zou moeten komen te staan

Dit bovenstaande verhaal was aan de orde bij onze vrienden… die overigens nu nog steeds op hun bank aan het wachten zijn… Voor onszelf hadden we bedacht dat wij dit anders gingen doen. Zodra onze verbouwing klaar zou zijn, dan zou er diezelfde week nog een mooi nieuw bankstel staan. En zo geschiedde…

Banken op voorraad

Ik wist dat er woonwinkels zijn waar ze banken op voorraad hebben. Het zijn dan weliswaar standaardopstellingen in bepaalde stoffen/bekleding, maar hier is nog heel veel keuze in. Nu had ik sowieso niet het idee dat we in onze vernieuwde woonkamer nou een héle bijzondere of afwijkende opstelling zouden willen. Bovendien zouden we dat ook niet eens kwijt kunnen in verband met de beschikbare ruimte. Dus een ‘standaard opstelling’ klinkt misschien wat saai, maar in de praktijk zijn dit wel de meest gangbare opstellingen. En een andere opstelling of bekleding kiezen zou altijd nog kunnen.

Keuzes en proef-zitten

Mooie hoekbank in de woonkamer

Gewapend met een plattegrond met duidelijke afmetingen zijn wij eerst naar Loods5 gegaan, waar ze het shop-in-shop concept hebben. Beetje als een soort van voorverkenning. Sowieso was dit de meest heerlijke woonwinkel om te woonshoppen, maar dat geheel terzijde. We hadden ook thuis online een bank kunnen uitzoeken en (gratis) stoffenstaaltjes kunnen bestellen, maar in een fysieke winkel, met echte banken zoekt het voor ons net iets fijner (al kunnen de online mogelijkheden in bepaalde situaties ideaal zijn!)

In Loods5 stonden verschillende banken van JaxxChoice die we konden uitproberen (soort van proef-zitten). Dit was echt heel fijn. We hadden er al snel twee gevonden die we erg mooi vonden, maar die ook qua zitcomfort goed bij ons pasten. Daarna zijn we naar de winkel zelf geweest met een enorme showroom. Hier stonden echt alle modellen met alle mogelijke stoffen en bekledingen. En ideaal dat iedere bank uit voorraad leverbaar was. We konden nog wel verschillende andere stoffen kiezen, maar de bank zoals die daar stond, was heel mooi en paste perfect bij onze kleur van de muur (heel belangrijk!)

Mooi hoekbank met ronding

Hoewel we zóveel banken zagen staan, bedachten we al snel dat de banken die wij in de eerste instantie al uitgekozen hadden, tóch de mooiste waren. En hóe ideaal dat ze met een kleine week al bezorgd konden worden. Omdat we meestal allebei overdag werken was het handig dat we even de agenda’s naast elkaar konden leggen om een bezorgmoment af te spreken.

Lees ook: Aquarium verlichting: waar moet je op letten?

Snel plezier van je banken

Dat ene weekje levertijd gaf ons ook de gelegenheid om onze oude(re) bank, die eigenlijk nog prima was, op diversen online verkoopplaatsen te zetten en te verkopen. We hebben met de kopers afgesproken dat ze onze bank over 5 dagen ‘s morgens konden ophalen. Dit vond ik overigens een uitstékende timing van mezelf 😉 , want hierdoor hoefden we geen dagen op onze keukenstoelen te zitten, in afwachting van de bank.  Dit vind toch wel echt een groot voordeel wanneer je een bank uit voorraad leverbaar koopt. Moet er niet aan denken dat we anders nog wéken op onze oude bank hadden moeten zitten, die totaal niet meer hier past. Niet qua kleur maar ook niet wat model betreft.

En nu genieten we inmiddels al weer een paar weken van onze nieuwe banken. Ze staan mooi bij de kleur van de muur en passen perfect in deze ruimte. Ideaal om op deze manier die maandenlange levertijd te ontlopen en om gelijk van de mooie banken te kunnen genieten. En onze vrienden? Die hebben nog 3 weken wachten te gaan… als het allemaal meezit…

Gerdie van Wingerden - Treur
Gerdie van Wingerden - Treur

*Woonblogger *content creator *interieur-stylist Daarnaast een groot liefhebben van kunst (in alle vormen) en klassieke muziek.
Moeder van 4 kinderen en werkzaam in een woonwinkel.

Artikelen: 22