Hoe weet je of een bank goed is? 

Misschien wel het meest centrale product in een woonkamer; de bank. We liggen erop wanneer we moe zijn van een dag hard werken, we bingen er series, maar we proberen er ook rust te vinden wanneer we ons niet fit voelen. Dat een bankstel -naast dat het mooi moet zijn- dan ook vooral lekker zitten moet, daar vertellen we niets nieuws mee. Daarom is het aan te raden om een bank van goede kwaliteit te kiezen. Hoe jij tot de perfecte bankkeuze voor jouw situatie komt? Lees snel verder. 

De juiste bank kiezen: Van model tot comfort

ruime goede bank

Een bank online kopen is voor veel mensen een no go, maar wanneer je goed weet wat je wilt is het wel mogelijk om tot een weloverwogen keuze te komen. Een eerste goede afweging om te maken is die omtrent het model. Hier kun je vaak al veel aan aflezen. Wanneer je een groot gezin hebt (en de ruimte in huis) dan geldt bijna wel het credo; hoe groter, hoe beter. Een ruime goede bank waar genoeg plaats is voor iedereen heeft dan sterk de voorkeur. Een gezellige avond tv kijken wil je natuurlijk wel met zijn allen samen doen. Daarnaast is het ook in wat kleinere woonkamers vaak een optische truc om juist voor één groot meubel te gaan in plaats van voor allerlei kleine, verschillende opties. Ook een hoekbank of bankstel met verlengstuk bij de benen is een garantie voor extra comfort. Kortom, leg eerst de focus op het model en ga dan over tot de rest. 

Comfort: Het belang van kwaliteit in banken

Dan de kwaliteit. Natuurlijk wil je dat een bank lang meegaat, maar het verschil in kwaliteit is vaak aan twee zaken te merken. Allereerst het gebruikte materiaal. Wanneer je een bank van goede kwaliteit koopt, zul je merken dat de vulling steviger is. Je kent allemaal die banken wel dat wanneer je opstaat er ribbels ontstaan in de bekleding. Dat zijn dus banken van slechte kwaliteit. Deze zorgen ervoor dat de vulling niet goed op orde is en daardoor blijft het in de houding waarin jij hebt gezeten.

echte leren bank

Dit komt natuurlijk voor bij veelgebruikte en wat oudere banken, maar bij nieuwe banken mag dit niet het geval zijn. Het andere kwaliteitsaspect is de stof. Wanneer je een bank van goede kwaliteit hebt, zal de stof veel langer goed blijven dan bij slechte kwaliteit. Een echt leren bank is duurder, maar met het juiste onderhoud gaat hij ook echt decennia mee. Een stoffen bank kan ook van goede kwaliteit zijn, maar ga wel altijd voor een optie waar de juiste materialen zijn gebruikt. 

Lees ook het artikel van Vincent Mossel:
Licht uit, spot aan: Zo maak je een lichtplan voor je tuin

Lekker zitten….

Twijfel je toch over het online aanschaffen van een goede bank? Dan is het aan te raden om toch even te gaan proef zitten. Ondanks dat veel webshops een retouroptie hebben, is dat bij een bank wellicht niet aan te raden. Veel webshops hebben ook een fysieke winkel, waarbij dus het beste van twee wereld wordt gecombineerd. Dus de juiste bank kiezen; een kwestie van persoonlijke keuzes maar kies altijd comfort boven stijl. Want lekker zitten is toch wel de basis bij het beste bankstel! 

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 35