Met deze 3 tips monteer je makkelijk zelf je rolgordijnen

Rolgordijnen zijn niet alleen praktisch, ze geven ook een mooie uitstraling aan je huis. En het beste van alles is dat je ze gemakkelijk zelf kunt monteren! In deze blogpost geven we je drie handige tips om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tip 1: Meet de ramen nauwkeurig op

De eerste stap is het meten van je ramen. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is essentieel om de juiste maat te bestellen. Meet de breedte en de hoogte van het raamkozijn zorgvuldig op en noteer de afmetingen. Als je het raam wilt bedekken, voeg dan ongeveer 5 cm toe aan elke zijde van de breedte en de hoogte. Op deze manier zorg je ervoor dat het rolgordijn voldoende dekking biedt en er geen licht langs de randen binnendringt. Let hierbij wel op dat het dan alsnog past in je raam.

Tip 2: Zorg voor een stevige montage

Het is belangrijk om het rolgordijn stevig te monteren, zodat het veilig en betrouwbaar is. Afhankelijk van de grootte van het rolgordijn, kan het zijn dat je een boormachine of schroevendraaier nodig hebt om de bevestigingsbeugels te bevestigen. Zorg ervoor dat je de juiste beugels en schroeven gebruikt voor het materiaal van je raamkozijn, of het nu hout, metaal of kunststof is. Het is ook belangrijk om te weten waar de muur- of raamstijlen zich bevinden om te voorkomen dat je het rolgordijn op een zwakke plek bevestigt.

raamdecoratie rolgordijn

Tip 3: Rolgordijnen monteren met wat hulp

Hoewel het in principe mogelijk is om het rolgordijn zelf op te hangen, kan het handig zijn om hierbij de hulp van een vriend of familielid in te roepen. Met een extra paar handen kun je het rolgordijn makkelijk op zijn plaats houden terwijl je de bevestigingsbeugels installeert. Bovendien is het handig om samen te werken bij het vastdraaien van de schroeven om ervoor te zorgen dat alles stevig vastzit.

Op deze manier kan je ook de rolgordijnen in je badkamer ophangen. Maar let dan wel op dat speciale gordijnen aanschaft die geschikt zijn voor een vochtige ruimte.

Met deze drie tips kan iedereen zijn eigen rolgordijnen gemakkelijk en efficiënt monteren. Maar als je toch nog twijfels hebt, is het goed om te weten dat er meer informatie beschikbaar is over het monteren van rolgordijnen. Er zijn online tutorials en stap-voor-stap handleidingen beschikbaar om je te helpen bij het monteren van je rolgordijnen.

Lees ook:
Voorbereiden op een ontspannen familieweekend bij de Leistert

Aan de slag

In deze blogpost zijn drie handige tips gegeven voor het monteren van rolgordijnen. Nu is het tijd om aan de slag te gaan met het monteren van je gloednieuwe gordijnen. Voor het overzicht hierbij nog de drie tips:

  • Ten eerste is het essentieel om de ramen nauwkeurig op te meten om de juiste maat te bestellen. 
  • Ten tweede is het belangrijk om het rolgordijn stevig te monteren met de juiste beugels en schroeven voor het materiaal van het raamkozijn, en op een sterke plek om te voorkomen dat het rolgordijn losraakt. 
  • Tot slot kan het handig zijn om hulp in te roepen bij het monteren van het rolgordijn om het op zijn plaats te houden terwijl de bevestigingsbeugels worden geïnstalleerd en om ervoor te zorgen dat alles stevig vastzit. 

Met deze tips kan iedereen gemakkelijk en efficiënt zijn eigen rolgordijnen monteren.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 96