Rolgordijnen in de badkamer, kan dat?

De badkamer is dé ruimte in huis waar privacy van groot belang is. Niemand zit immers te wachten op ongewenste nieuwsgierige blikken van buitenaf. Daarom is de juiste raambekleding essentieel in badkamers! Een veelgebruikte vorm van raambekleding is het rolgordijn. Maar is een rolgordijn wel geschikt voor badkamers? In dit blog leggen we je het graag uit!

Wel of geen goede ventilatie?

Het bepalen van de ventilatie in de badkamer is de eerste belangrijke stap. Als je in een nieuwbouwwoning woont, is de kans groot dat je huis is uitgerust met een goed werkend mechanisch ventilatiesysteem. Daarnaast kan een groot raam in de badkamer, dat je na het douchen even opent, zorgen voor voldoende ventilatie. Beschikt jouw badkamer over voldoende ventilatie? Dan is ieder type rolgordijn geschikt. Een vochtbestendig rolgordijn is niet noodzakelijk, omdat de stof snel genoeg zal drogen.

Vochtbestendige rolgordijnen

Vermoed je dat je badkamer niet voldoende geventileerd is? Of twijfel je? Speel dan op zeker door te kiezen voor vochtbestendige rolgordijnen. Zonweringspecialist Solano Wonen heeft een drietal geschikte opties in haar assortiment.

1. Huismerk rolgordijnen

De lichtdoorlatende Solano huismerk rolgordijnen zijn vochtbestendig en bovendien zeer betaalbaar. Vanaf slechts €14,90 heb je al een op maat gemaakt Solano rolgordijn. Met een ruime keuze uit meer dan 50 kleuren, is er voor elk interieur een passend rolgordijn beschikbaar!

2. Luxaflex® DustBlock®

Luxaflex® heeft een speciale coating voor binnenzonwering ontwikkeld genaamd DustBlock®. Deze coating zorgt ervoor dat de producten vuil- en waterafstotend zijn. Ook de lichtdoorlatende rolgordijnen van Luxaflex® zijn beschikbaar met DustBlock®. Hoewel Luxaflex® rolgordijnen iets prijziger zijn dan huismerk rolgordijnen, bieden ze een uniek voordeel: het Literise® systeem. Met Literise® zijn de rolgordijnen volledig koordloos en kun je ze gemakkelijk omhoog of omlaag bewegen met slechts een handbeweging.

rolgordijnen in je nieuwe huis - raamdecoratie

3. Screendoek rolgordijnen

Een rolgordijn met screendoek is ook een mogelijkheid om te overwegen. Deze stof is goed bestand tegen vuil en vocht, en bovendien werkt het warmtewerend. Zowel Verano® als Luxaflex® bieden rolgordijnen met screendoek aan. Overdag bieden deze rolgordijnen volledige privacy: je kunt wel van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Echter, ’s avonds is het belangrijk om te weten dat mensen ook van buiten naar binnen kunnen kijken.

Lees ook: De inleiding tot Natuurverven

Hoewel er zeker geschikte rolgordijnen zijn voor vochtige badkamers, is het belangrijk om te realiseren dat deze opties geen volledige privacy kunnen bieden.  Ze zijn allen enigszins lichtdoorlatend. Als je ultieme privacy wilt, is het beter om voor een ander product te kiezen. PVC jaloezieën bijvoorbeeld, zijn uitstekend bestand tegen zowel vocht als vuil en bieden een goede privacy-oplossing.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252