In huis een moestuintje kweken met een led kweektent

Wat is kweken precies?

Kweken betekent letterlijk ‘het laten groeien van levende dingen’. Hoe moeilijk het kweken is, wordt bepaald door het soort planten dat je wil kweken. Ook hangt het af van de omstandigheden waarin je dit doet. Maar… iedereen kan het, jij dus ook! Het zelf kweken van planten kan je, naast dat het je plezier en een trots gevoel oplevert, ook nog eens geld besparen. Je zou namelijk je eigen groenten kunnen kweken, invriezen en daar de hele winter van kunnen eten. Super handig toch?

Belangrijke factoren voor het kweken van je planten zijn de temperatuur en (lucht)vochtigheid, deze factoren pas je aan op de plantsoort die je kweekt. Ik hoor je denken: maar waar moet ik beginnen en hoe doe ik dat dan? Ik vertel je graag over de verschillende mogelijkheden van het kweken!

Op welke manieren kun je zelf kweken?

Wil je beginnen met kweken van planten? Daar heb je verschillende mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld kweken in een moestuin, een tuinkas of in een kweektent in huis. Heb je geen tuin, geen ruimte voor een moestuin of een tuinkas of wil je vroeg in het jaar al beginnen met kweken, ook rekening houdend met de twee belangrijke factoren temperatuur en luchtvochtigheid? Dan kun je bijvoorbeeld in een kweektent van kwekenmetled.nl een kweekruimte in je eigen huis creëren. Je hebt met zo’n kweektent zelf de volledige controle over alle factoren die nodig zijn om jouw planten op de beste manier te kweken.

Wat wil je kweken?

moestuin

Je kunt bijvoorbeeld groenten kweken door de zaden eerst te ontkiemen, voor je ze in een moestuin of kas kunt planten. Zo zou je bijvoorbeeld broccoli, komkommer, courgette of sla kunnen ontkiemen in een kweektent, waarna je ze in een moestuin verder kunt kweken. Heb je geen (moes)tuin of kas? Groenten als paprika, pepers, tomaten en aubergine kun je alleen binnen kweken. Daarnaast zou je ook kruidenplantjes binnen kunnen kweken. Zo heb je altijd alle kruiden bij de hand tijdens het koken. Niet alleen heel handig en lekker vers, maar ook nog eens heel duurzaam! Welbekende kruiden als basilicum, rozemarijn, tijm of peterselie zijn goed zelf binnen te kweken! 

Welke soorten kweektenten bestaan hiervoor?

Er zijn een heleboel verschillende soorten kweektenten met ieder zijn eigen kwaliteit en formaat. Zo zijn er Gorilla kweektenten, GreenQube kweektenten en Phantom kweektenten. Elke tent heeft zo zijn eigen vormgeving en opties. Naast de verschillende merken tenten zijn er uiteraard ook verschillende formaten verkrijgbaar. Zo past het eigenlijk altijd op de plek waar jij je kweektent had bedacht! Je kan natuurlijk ook je eigen complete kweektenten samenstellen. Zo’n set bestaat dan uit een kweektent, kweeklamp, afzuiger, klimaatmeter en tijdschakelaar.

Welke kweektent kan ik het beste kiezen?

Welke tent het beste bij jou en jouw wensen om je planten te kweken past? Daar helpen ze je bij kwekenmetled.nl heel graag bij! Je kunt heel laagdrempelig advies krijgen over de kweektent die het beste bij jou past. Voor meer informatie ga je naar: Kwekenmetled.nl

Veel plezier met het kweken van je planten en eetsmakelijk alvast!

Lisanne,
Lisanne,

Hi! Mijn naam is Lisanne, ook wel bekend als interiorbylisan! Ik hou me al een aantal jaar bezig met interieurstyling, naast mijn werk als ambtenaar.

Artikelen: 6