Tips voor je tuin voor deze zomer

Het is officieel zomer! We hebben er even op moeten wachten, maar de temperaturen zijn eindelijk gestegen tot een zeer aangenaam niveau. Dit is dus hét moment om optimaal te gebruiken van je tuin. Nu we nog aan het begin van het seizoen staan, ben je net op tijd om je tuin een upgrade te geven. We geven een aantal tuintips voor deze zomer.

Creëer fijne zit- en ligplekken

Hoeveel tijd je in de tuin doorbrengt, hangt waarschijnlijk grotendeels af van hoe lekker je er kunt zitten en liggen. Tijd dus om fijne zit- en ligplekken te creëren! Natuurlijk is een goede loungeset eigenlijk onmisbaar, maar je kunt hier ook op andere wijze voor zorgen. Een hangmat is bijvoorbeeld een eenvoudige en budgetvriendelijke manier om voor een heerlijke ligplek te zorgen. Een hangmat geeft je bovendien meteen het ultieme vakantiegevoel. Een ander idee is om een loungeset te maken van pallets. Dit is namelijk helemaal niet moeilijk en bovendien hoef je er niet diep voor in de buidel te tasten. En het belangrijkste: het staat erg leuk. Als je een paar goede kussens scoort, zit het ook nog eens comfortabel.

Kies voor kunstgras

Ben je op zoek naar een nieuwe bedekking voor je tuin en twijfel je tussen kunstgras en echt gras? Waar mensen kunstgras voorheen nog inferieur aan natuurgras vonden, is er tegenwoordig bijna geen reden meer om het niet te doen. Het is namelijk nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. En kunstgras heeft een hoop voordelen ten opzichte van normaal gras. Het grootste pluspunt is dat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Waar natuurgras moeten worden bijgehouden, heb je bijna geen omkijken naar kunstgras. Bovendien blijft kunstgras het heel jaar door mooi groen, ook in de winter. Ook is het redelijk eenvoudig om het zelf aan te leggen. Kunstgras is misschien iets minder lief voor de portemonnee dan echt gras, maar je hebt er wel jaren plezier van. Het is de investering dus zeker waard. Je scoort kunstgras bijvoorbeeld Kunstgrasnet.nl.

Maak je tuin af met accessoires

De laatste jaren zien we dat er steeds meer accessoires worden gebruikt in tuinen. Denk aan sierkussens, dekens, kaarsjes, lampjes en vloerkleden. Waar dit voorheen vooral werd gebruikt om de woonkamer leuk aan te kleden, zien steeds meer mensen in dat accessoires ook enorm veel doen voor een tuin. Als je gaat voor speciale buitenaccessoires, zijn ze weerbestendig en kun je ze met een gerust hart buiten laten staan.

tuin

Leg een moestuin aan

Nog zoiets wat steeds meer populariteit wint: een moestuin. En dat is niet gek, want het is heerlijk om je eigen groente, fruit en kruiden in je achtertuin te hebben. Mocht je een paar vakantiedagen over hebben, dan kun je die mooi besteden aan moestuinieren. Het fijne is dat het helemaal niet zo moeilijk is als het misschien op het eerste gezicht lijkt.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99