Extra opbergruimte in de tuin

Is er geen ruimte voor een tuinhuisje of staat deze al helemaal vol met spullen? Dan moet je op een creatieve manier extra opbergruimte in de tuin creëren. Laat je inspireren door de tips en ideeën uit dit artikel. Er staat vast een optie tussen die past bij jouw tuin!

Tuinkast

Met een tuinkast creëer je extra opbergruimte in een handomdraai. Je kunt er werkelijk alles in opbergen. Van tuingereedschap en bloempotten tot een grote BBQ of vuilniscontainer. Op Heuts.nl vind je een ruim assortiment aan tuinkasten in allerlei formaten. De opbergkasten zijn gemaakt van kunststof, waardoor ze erg onderhoudsvriendelijk en weersbestendig zijn. Tuinkasten zijn natuurlijk ook te gebruiken op een balkon of dakterras.

Kussenbox

Heb je een loungeset of tuinmeubelen met losse kussens? Dan wil je deze natuurlijk ergens kunnen opbergen. Met een kussenbox van Heuts bescherm je de tuinkussens tegen vocht en vuil. Daarnaast kun je de box vlakbij de zithoek neerzetten, waardoor de kussens de hele zomerperiode binnen handbereik zijn. Dat scheelt weer een stukje lopen naar de garage of schuur! Als je de kussens in de winter naar binnen haalt, kun je de kussenkist gebruiken als algemene opberger.

Opbergbank

Ook ontzettend handig: een bank en een opbergbox in één. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte in de tuin of op het balkon. Ga voor een compacte opbergbank van onderhoudsvriendelijk kunststof of schaf een luxe loungebank met opbergruimte aan. Er zijn ook handige salontafels met een los tafelblad, waardoor je er nog wat spullen in kunt opbergen.

Wandorganizer

Aan de buitenkant van de schuur kun je een wandorganizer bevestigen. Bijvoorbeeld een wandrek met haken, ophangbord met bakken of een ander ophangsysteem. Dit is erg handig voor het opbergen van een schep, hark, tuinslang en ander (hand) tuingereedschap. Het oogt een stuk netter als het gereedschap op één plek hangt en niet op de grond ligt of los door de tuin slingert.

tuin

Tuingereedschapsrek

Als je vooral veel groot tuingereedschap hebt, kan een opbergrek goed van pas komen. Dit is wat steviger en je kunt er meer spullen in kwijt dan in een wandorganizer. Zo’n rek is ook erg handig als je een garage of schuur wat overzichtelijker wil maken.

Compact fietsenhok

Er zijn hele compacte en functionele boxen verkrijgbaar waar je een fiets of scooter in kunt stallen. De fietsenberging neemt weinig ruimte in beslag, maar zorgt er wel voor dat jouw voertuig veilig en droog staat.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101