Duurzaam interieur: Tips voor een milieuvriendelijke inrichting van je huis

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Steeds meer mensen willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Een duurzame inrichting van je huis is dan een goed begin. Door slimme keuzes te maken kun je niet alleen de wereld een beetje verbeteren, maar ook nog eens geld besparen op de lange termijn. In dit blog geven we je een aantal tips hoe je je huis duurzamer kunt maken.

Maak gebruik van duurzame materialen

Een van de meest effectieve manieren om je huis duurzamer te maken is door het gebruik van duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor meubels gemaakt van bamboe in plaats van hout. Bamboe is een snelgroeiende grassoort die minder CO2 uitstoot veroorzaakt dan hout. Daarnaast is het sterk en gaat het lang mee. Ook kun je kiezen voor gerecyclede materialen, zoals een bank van gerecycled plastic of een tafel van oude pallets.

Afvalbak

Een duurzame inrichting van je huis gaat ook over het verminderen van afval. Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare items, zoals een glazen waterfles in plaats van plastic flesjes, en gebruik een herbruikbare koffiebeker in plaats van wegwerpbekers. Scheid daarnaast je afval. Het is logisch dat je altijd afval behoudt, maar waarom dit niet scheiden? Als je Pmd scheidt van het restafval en het groene afval kan er al veel afval gerecycled worden.

Vocht en vuil

Om vocht en vuil buiten te houden kan je een binnenmat op maat aanschaffen. Ook kan je kijken naar droogloopmatten voor in je huis. Op deze manier maak je jouw huis hygiënischer en het bescherm je jouw vloer tegen vocht en vuil. Zo gaat je vloer langer mee waardoor je minder snel een nieuwe hoeft aan te schaffen. Het scheelt je ook enorm veel tijd, omdat de vloer minder vuil wordt hoef je minder vaak te stofzuigen. Goed voor je planning en je energierekening.

Ledverlichting

Ledverlichting is energiezuiniger dan traditionele verlichting

Ledverlichting is energiezuiniger dan traditionele verlichting en gaat daarnaast ook langer mee. Zo bespaar je niet alleen op je energierekening, maar je hoeft ook minder vaak nieuwe lampen te kopen Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook kiezen voor verlichting die werkt op zonne-energie. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens erg handig als je bijvoorbeeld buitenverlichting nodig hebt.

Lees ook: Meer sfeer in huis met ledverlichting: zo doe je dat

Tweedehands interieur

Een andere manier om je huis duurzamer in te richten is door te kiezen voor tweedehands meubels en decoraties. Op deze manier geef je spullen een nieuw leven in plaats van dat ze op de afvalberg belanden. Daarnaast is het vaak goedkoper dan het kopen van nieuwe spullen en heb je unieke items in je huis die niemand anders heeft. Je kunt bijvoorbeeld kijken bij kringloopwinkels, online marktplaatsen of in de buurt bij een rommelmarkt.

Marketingadvies voor interieurprofessionals
Veel interieurprofessionals willen graag meer naamsbekendheid en klanten, maar weten niet goed hoe. Dat is logisch, want als interieurprofessional heb je vaak geen achtergrond in marketing en ondernemen. Dat bracht mij op het idee om Kimterior te starten: marketingadvies en mentoring voor interieurprofessionals

Gebruik duurzame schoonmaakmiddelen

Gebruik duurzame schoonmaakmiddelen

Schoonmaken is onvermijdelijk, maar je kunt wel kiezen voor duurzame schoonmaakmiddelen. Deze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn vaak biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn er ook steeds meer schoonmaakmiddelen verkrijgbaar die je zelf kunt maken met natuurlijke ingrediënten, zoals azijn en baking soda.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 254