Voordelen van LED verlichting in je nieuwe huis

Steeds meer Nederlanders vinden duurzaamheid in woon- en werkomgeving belangrijk. Zij stappen bijvoorbeeld over op groene energie of zonnepanelen en schaffen LED verlichting aan in hun nieuwe of huidige huis. Dit soort groene stappen lijken misschien klein, maar kunnen het verschil maken om het milieu en de wereld net iets minder te vervuilen. Het grote voordeel van LED verlichting, zoals LED spotjes, is dat ze veel minder stroom verbruiken dan andere lampen. Natuurlijk is er nog meer; in dit artikel lees je meer over de voordelen van LED verlichting in je (nieuwe) huis.

 

Langere levensduur van LED verlichting

LED lampen gaan veel langer mee dan de traditionele halogeen- of gloeilampen waar je eerder gebruik van maakte. De gemiddelde levensduur van een halogeenlamp is 2000 branduren; van een gloeilamp is dat 1000 branduren. Kijken we naar de gemiddelde levensduur van LED dan zien we dat dat maar liefst 15000 tot 20000 branduren is. LED kan zelfs een maximum halen van 50000 branduren! Dat past helemaal binnen de trend dat de meerderheid van de Nederlandse consumenten duurzaam wil kopen. Je hoeft een LED lamp immers veel minder vaak te vervangen. Dat is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

 

LED zorgt voor lager stroomverbruik

Wat ook goed is voor het milieu is het feit dat je met LED verlichting zorgt voor een lager stroomverbruik. Wist je dat deze verlichting gemiddeld tien keer zo zuinig is als een halogeenlamp? Ook hierbij kun je weer flink wat geld besparen; wanneer je al je halogeenlampen en spaarlampen vervangt met LED lampen ga je dit direct terug zien op je energierekening. Het kopen van LED verlichting is minder moeilijk dan je misschien denkt. Heb je een spotje waar een halogeenlamp in zit van 50 watt? Ga dan voor een 5W led spot en kijk ook naar het aantal lumen. Je hoeft niet bang te zijn dat LED verlichting zorgt voor weinig sfeer in je inrichting. Er zijn vandaag de dag genoeg LED lampen te vinden in verschillende lumen en Kelvin.

 

Multifunctioneel: LED is breed toepasbaar

Een ander voordeel van LED verlichting is dat je dergelijke lampen heel breed kunt inzetten. Zo heb je bijvoorbeeld perfect passende LED spots voor de woonkamer, maar ook voor de keuken, slaapkamer, badkamer en voor de gang. Kijk maar eens tussen het aanbod LED verlichting van Letsleds.nl en laat je verrassen door het grote aantal mogelijkheden. Daarnaast wordt LED veel gebruikt voor andere toepassingen. Zo vind je LED in diverse elektronische apparaten in huis zoals het beeldscherm van je televisie of computer en zelfs in je afstandbediening.

energie besparen met verlichting

 

LED verlichting wordt niet heet

Tot slot is het goed om te weten dat LED lampen bijna niet warm worden wanneer je ze aanzet. Bij andere soort lampen is dat niet het geval: een spaarlamp of halogeenlamp wordt zelfs heel heet als zo’n lamp aan is. Daarom zijn LED lampen een stuk veiliger in je woning. Een LED lamp kun je bijvoorbeeld prima vlakbij de muur, een meubelstuk of het plafond plaatsen. Ook zijn dit soort lampen minder gevaarlijk voor bijvoorbeeld kinderhandjes, huisdieren en je eigen handen wanneer je de lamp moet vervangen. Dat is ten opzichte van de traditionele lampen een heel groot en vooral veilig voordeel.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99