Salarisverhoging gehad? Wellicht kun jij nu je droomhuis kopen!

De jaarlijkse beoordelingsgesprekken zijn weer achter de rug. Heb je een salarisverhoging eraan overgehouden? Dan is dit wellicht het jaar om jouw droomhuis te kopen. Een hoger salaris geeft tenslotte meer financiële ruimte om je woonwensen te realiseren. Je kunt met een hoger salaris een hogere hypotheek krijgen én meer sparen, dus ook een luxer huis kopen. Lees snel verder hoe jij dankzij een salarisverhoging jouw droomhuis kunt kopen.

Hogere hypotheek

Begin met je maximale hypotheek berekenen. Dit zal na je salarisverhoging een stuk hoger liggen dan vóór je salarisverhoging. Hierdoor kun je misschien wél dat ene huis kopen waar je altijd al van hebt gedroomd, maar waar je nog niet voldoende financiële middelen voor had. Ook hoef je veel minder kieskeurig te zijn, zorgen maken over een bepaalde locatie, grootte of staat van een huis kunnen verdwijnen. Daarnaast kan het zelfs zo zijn dat je net in een andere klasse terecht komt, waardoor je een luxer huis kunt kopen. 

hypotheek oversluiten

Historisch lage rentes

Een van de redenen waarom dit nog steeds een goed moment is om een huis te kopen, is de historisch lage rente. Hoewel de hypotheekrente de afgelopen periode gestegen is, bevindt deze zich nog steeds op een relatief laag niveau. Dit kan ervoor zorgen dat jouw maandelijkse lasten nog steeds gunstig uitvallen. Een ander voordeel van deze rente is dat de maximale hypotheek nog steeds hoger ligt dan in voorgaande jaren, waardoor je misschien toch in aanmerking komt voor jouw droomhuis. Het is wel belangrijk om te weten dat rentes kunnen fluctueren. Daarom raden we je aan om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden en advies te vragen bij een financieel adviseur.

Meer sparen

sparen

Een groot voordeel van een salarisverhoging is dat je uiteindelijk meer geld kunt sparen. Dit kan heel goed helpen om een groter bedrag te betalen als aanbetaling voor het huis. Uiteindelijk zorgt dit er weer voor dat je je hypotheeklasten kunt verlagen en misschien ook een gunstiger rentetarief kunt krijgen. En bovendien, een hoger salaris betekent uiteindelijk veel minder financiële stress.  

Lees ook: Alles wat je moet weten over een woonverzekering

Financiële zekerheid

Daarnaast betekent een hoger salaris meer financiële zekerheid, exact hetgeen wat je nodig hebt bij het kopen van een huis. Een huis kopen is immers een grote financiële verplichting die je ook nog eens voor langere tijd aangaat. Met een hoger inkomen kun je er zeker van zijn dat je je maandelijkse lasten kunt blijven betalen, zelfs als je een maand te maken hebt met onverwachte kosten.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 146