In de winter genieten van je dakterras

Heb jij een woning of appartement met dakterras? Dan breng je er tijdens de wintermaanden waarschijnlijk minder tijd door. Toch kun je met een aantal aanpassingen zelfs in deze koude periode gezellig buiten zitten. Geniet optimaal van het winterse zonnetje op een droge dag door de onderstaande tips toe te passen.

Knusse en comfortabele loungehoek

sfeervolle tuinverlichting

Maak de loungehoek op jouw dakterras zo comfortabel mogelijk. Schaf een nieuwe loungebank aan of geef de huidige meubels een upgrade met extra tuinkussens. In de winter mogen warme dekentjes natuurlijk ook niet ontbreken. Leg daarnaast een speciaal buitenkleed op de grond. Dit zorgt voor een knusse sfeer en maakt de ondergrond iets minder koud. Let op dat het buitenkleed niet zomaar weg kan waaien. Leg het onder de zware buitentafel of klem het onder de loungebank.

Geniet van groen met kunstgras

In de winterperiode kan een balkon of dakterras er soms heel treurig uitzien. Dit komt door het gebrek aan groen. Je kunt dit heel eenvoudig oplossen door kunstgras te laten leggen. Met een kunstgazon geniet je ieder seizoen van een groen uitzicht. Op Kunstgras-Online.nl kun je kunstgras kopen dat geschikt is voor balkons en dakterrassen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten en kleuren. Je kunt op deze webshop natuurlijk ook terecht voor een mooi kunstgazon voor in de tuin.

Bescherm en verzorg de planten

Heb je winterharde planten op het dakterras staan? Dan moet je deze in de winter goed verzorgen en beschermen. Geef de planten alleen water als het niet vriest en voor een lange periode droog is. Wanneer er vorst op komst is, is het beter als er niet te veel water in de bloempotten en bakken zit. De grond kan zo veel sneller bevriezen, waardoor de plant gauw dood gaat. Bescherm de planten in de vorstperiode eventueel met ademend vliesdoek om ze de winter door te helpen.

Verwarmen met een heater

Creëer een warm plekje op het dakterras met een terrasheater. Gebruik voor de veiligheid een elektrische variant en ga vooral niet spelen met vuur. Het is ook fijn wanneer je uit de ijskoude wind kunt zitten. Schaf waarom een stevig terrasscherm of uittrekbaar windscherm aan.

Belangrijke veiligheidscheck

Vergeet tot slot niet om in de winter een veiligheidscheck te doen. Is het hekwerk rondom het dakterras nog in orde? Liggen er geen tegels los waar je over kunt struikelen? Zeker als het heeft gevroren of gesneeuwd kunnen dit soort mankementen erg gevaarlijk zijn.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103