Hoe combineer je een hypotheek met andere vaste lasten?


Wie een woning wil kopen, moet hier waarschijnlijk een hypotheek voor afsluiten. Wanneer je een hypotheek afsluit, ga je een schuld aan. Je lost deze schuld af door iedere maand een deel van het geleende bedrag terug te betalen. Hoeveel je iedere maand terug moet betalen, hangt af van de hoogte van je hypotheek. Toch ben je maandelijks al snel een bedrag rond de duizend euro kwijt. Het combineren van je hypotheek met andere vaste lasten kan hierdoor lastig worden. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden. In deze tekst helpen wij je op weg.

Neem je verzekeringen onder de loep

Om het combineren van je hypotheek met andere vaste lasten makkelijker te maken, raden wij je allereerst aan om je verzekeringen onder de loep te nemen. Te beginnen met je zorgverzekering. De premie voor deze verzekering is de laatste jaren vrijwel alleen maar gestegen. Zit je al jarenlang bij dezelfde verzekeraar? Dan betaal je mogelijk een onnodig hoge premie voor je zorgverzekering. Om te bepalen of dit daadwerkelijk het geval is, kun je het beste een vergelijking maken. Je ziet dan snel genoeg of jij je bij een andere verzekeraar goedkoper kunt verzekeren.

autoverzekering


Een andere verzekering waar je vaak makkelijk geld op kunt besparen, is een autoverzekering. Deze kans is een stuk groter als je al een paar jaar in dezelfde auto rijdt. Was je auto op het moment dat je hem kocht nog geen tien jaar oud? Dan heb je destijds mogelijk voor de autoverzekering WA + Beperkt Casco gekozen. Als de auto inmiddels wel ouder dan tien jaar is, betaal je onnodig veel premie voor de verzekering. Voor voertuigen ouder dan tien jaar volstaat een WA verzekering auto meestal. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen aanricht. Schade aan jouw eigen auto wordt niet verzekerd. Vandaar dat je een lagere premie betaalt als je jouw auto alleen verzekert voor de wettelijke aansprakelijkheid.

Lees ook: De autoverzekering afsluiten

Investeer in verduurzaming van je woning

Het huis verduurzamen

Omdat een hypotheek per maand vaak behoorlijk wat geld kost, lijkt het misschien wat tegenstrijdig om geld te investeren in verduurzaming van je woning. Toch kan dit je uiteindelijk geld opleveren. Kies je er bijvoorbeeld voor om je dak te isoleren? Dan blijft de warmte op koude dagen beter binnen. Het gevolg hiervan is dat je minder hoeft te stoken en dat zie je uiteindelijk terug op je energierekening. Hierdoor wordt het waarschijnlijk makkelijker om je hypotheeklasten te betalen. Je kunt ook investeren in zonnepanelen. Doordat je zelf stroom opwekt, hoef je minder af te nemen. Dit levert onderaan de streep ook een (flinke) besparing op.

Loop je abonnementen na

Net als de meeste andere Nederlanders heb jij waarschijnlijk ook aardig wat abonnementen lopen. Zo is de kans bijvoorbeeld groot dat je geabonneerd bent op verschillende streamingsdiensten, zoals Netflix en Spotify. Ondanks dat je deze abonnementen misschien veelvuldig gebruikt, zijn er misschien ook abonnementen waar je nauwelijks gebruik van maakt. Daarom is het verstandig om je abonnementen eens na te lopen als je op het punt staat om een hypotheek af te sluiten. Kom je abonnementen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze afgesloten had? Zeg ze dan op. In dat geval blijft er namelijk meer geld over voor je hypotheek.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 254