De autoverzekering afsluiten

Kun jij het je nog herinneren? De eerste auto die je kocht? De euforie die je toen voelde en hoe trots je was. Het halen van je rijbewijs was een enorme overwinning. De enorme spanningen  van een instructeur naast je die het verlossende antwoord gaf. En daarna het kopen van de eerste auto;  echt een nieuwe belangrijke stap naar zelfstandigheid. Ik herinner het mij als de dag van gisteren, terwijl het inmiddels toch echt een behoorlijk aantal jaar geleden is. Diverse auto’s zijn al de revue gepasseerd en even zoveel autoverzekeringen.

Waarom een autoverzekering afsluiten

Autorijden is niet zonder gevaar, maar gelukkig heb je zelf veel in de hand. Genoeg afstand houden is daar een voorbeeld van, daarmee kun je veel ongelukken voorkomen. En als het dan toch een keertje mis gaat, is het goed om te weten dat je een autoverzekering hebt die voor je klaarstaat en je helpt. Het is daarom echt belangrijk om genoeg tijd te nemen om een autoverzekering te kiezen. Welke je neemt hangt onder andere samen met het aantal te rijden kilometers, wie er eventueel nog meer in de auto gaat rijden, het type auto en de leeftijd ervan. Een autoverzekering afsluiten doe je niet zomaar. Het is per slot van rekening een bedrag dat elke maand betaald moet worden. Vraag, net als ik, voldoende informatie op en weeg het een en ander tegen elkaar af.

Korte uitleg over de dekking van de autoverzekering

Bij het kiezen van een autoverzekering heb je de mogelijkheid tussen WA, WA beperkt Casco en WA volledig Casco. De benamingen zeggen het eigenlijk al. Bij WA, dat staat voor wettelijk aansprakelijk, ben je alleen verzekerd voor de schade die je aan anderen toebrengt. Over het algemeen kun je zeggen dat als je WA beperkt casco hebt, daar ruitschade en diefstal die betrekking heeft op de eigen auto, bij zit. Tot slot heeft de volledige casco de meest uitgebreide dekking. Hierin is bijvoorbeeld ook schade aan de eigen auto verzekerd en schade die door eigen schuld is ontstaan. Om precies te weten waar de verschillen in zitten, is het aan te raden om de adviseur te raadplegen. Die is volledig op de hoogte, zelfs van de kleine lettertjes.

autoverzekering afsluiten

Wat kost een autoverzekering

Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Hoe meer je verzekerd wilt hebben, hoe meer je betaald. Wat het beste bij jouw situatie past, is dan ook echt persoonsgebonden. Oude auto’s hebben meestal geen volledige casco omdat deze minder waard zijn. Een dure Porsche zul je waarschijnlijk volledig verzekerd willen hebben. Waar je ook voor kiest, een van de belangrijkste tips voor het rijden van een auto is: gordel om 😊 Veel veilige kilometers gewenst!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is al jarenlang actief in de vastgoedbranche als taxateur en HuizenVerkoopExpert.

Daarnaast schrijft zij met veel plezier blogs over alles wat met wonen te maken heeft.

Artikelen: 200