De charme van Amsterdam: wonen en werken in de stad

Toen ik als lagere school leerling een schoolreisje maakte naar Amsterdam (ik woonde in Brabant) wist ik het zeker: hier wil ik later wonen. Toen ik jaren daarna inderdaad ging wonen en werken in Amsterdam, merkte ik dat mijn liefde voor die stad gedeeld werd door heel veel anderen. Amsterdam is een echte wereldstad maar met een menselijke maat. Ik kreeg snel een leuke vrienden- en kennissenkring. Opvallend vaak zijn zij ondernemende types met startende of reeds wat grotere eigen bedrijven met behoefte aan een fijne werkplek. Zij kwamen er al snel achter dat het de makkelijkste manier is om die zoektocht online te beginnen met het invoeren van de zoekterm kantoorruimte Amsterdam.

Inspirerend

Mijn vrienden die werkzaam zijn in de financiële of IT-business kunnen hun bedrijf grotendeels vanachter hun laptop runnen. Tijdens de lockdown en het verplichte thuiswerken hebben zij ervaren hoe het is om aan de keukentafel je bedrijf gaande te houden maar nu snakken zij naar meer reuring om zich heen.

Ook (of misschien juist) als je alleen of met z’n tweeën werkt, kan de activiteit en energie van verschillende bedrijven in één gebouw enorm inspirerend werken. Door even met een medehuurder een praatje te maken in de koffiecorner kun je makkelijk je netwerk uitbreiden.

Wereldse allure

Ik begrijp heel goed dat Amsterdam een grote aantrekkingskracht heeft terwijl wonen in deze stad wel enige uitdagingen met zich mee kan brengen. Voor het geld waarvoor je in Amsterdam een appartement koopt (of huurt), kun je in de omringende gemeentes een heel huis met tuin kopen (of huren). En je auto kun je beter inwisselen voor een fiets als je in de binnenstad woont. Maar de sfeer en energie van deze bruisende wereldstad wegen ruimschoots op tegen de relatieve ongemakken. Er hebben zich hier niet voor niets veel bedrijven gevestigd, ook internationale, wat de stad een heel wereldse allure geeft.

Representatieve werkplek

Of je nu op zoek bent naar een flexplek of een volledige kantoorruimte, er zijn een aantal voorwaarden waar een ideale werkplek aan moet voldoen Deze moet makkelijk te bereiken zijn, representatief met goede voorzieningen en het liefst met leuke horeca in de buurt. Criteria waar een kantoor in Amsterdam Zuidas ruimschoots aan voldoet!

Wonen en werken in Amsterdam

wonen op de Zuid-As in Amsterdam

De Zuidas was van oorsprong vooral een kantorenlocatie maar door de bouw van steeds meer woningen is dit een unieke en levendige wijk geworden. Het ligt tegen Amsterdam-Zuid aan en zelfs als je in het centrum woont, kun je per fiets naar je werk.  Als het regent neem je waarschijnlijk liever het OV maar ook dat is goed geregeld. Op de Zuidas komt wonen en werken in Amsterdam echt samen.

Lees ook: Gemiddelde huizenprijs na 9 jaar lager

Hoog boven de stad

Een goede vriendin heeft haar ideale kantoorruimte gevonden op de bovenste verdieping van één van de hoge gebouwen op de Zuidas. Deze plek is haar op het lijf geschreven: het uitzicht over de stad en de bedrijvigheid in deze dynamische wijk doen haar terugdenken aan de paar jaar dat zij in New York woonde. Ik spreek graag met haar af na werktijd in één van de vele hotspots die de Zuidas kent. Supergezellig en trendy: daarvoor hoef je echt niet de (binnen)stad in te gaan!

Anita van Delft
Anita van Delft

Ik heb lange tijd gewerkt als mode- en woonstyliste en daarna als makelaar, nu houd ik me fulltime bezig met het schrijven van blogs over interieur, tuin, planten DIY-projecten en vintage vondsten. Ik ben altijd bezig met het stylen van mijn huis & tuin en vind niets leuker dan die passie te delen. Op Huislijn.nl lees je dan ook mijn persoonlijke blogs, bijvoorbeeld over een trap voor kleine ruimtes of over een spa in je tuin.

Ik heb een styling- en makelaardij achtergrond en een enorme passie voor alles wat met wonen te maken heeft. Ik doe niets liever dan bezig zijn met mijn interieur en daarover schrijven. Laat je inspireren door mijn blogs over huis, tuin, DIY projecten en vintage vondsten.

Artikelen: 12