Stofzuigers geven stof tot denken bij de voorjaarsschoonmaak

De lente is bijna begonnen, wat betekent dat het tijd wordt om uit je knusse cocon te komen en frisse wind door je huis te laten! De dagen worden dadelijk langer, de natuur ontwaakt en de zonnestralen tonen dan weer genadeloos hoe je vloeren eruit zien – een teken dat de grote voorjaarsschoonmaak eraan komt. Zelfs als je tot die tijd het regelmatig schoonmaken van je huis hebt verwaarloosd, hoef je niet veel meer te doen dan normaal. Dat komt omdat de nieuwste technieken geen seizoenen kennen. Ze helpen je om je huis het hele jaar door schoon te houden. Vanaf nu ga je dol zijn op die voorjaarsschoonmaak.

Doe de robot!

Een schoon huis is de perfecte manier om een nieuw seizoen in te springen. Terwijl je je ramen opent om de frisse lucht binnen te laten, heb je een geweldige kans om wat tijd te besteden aan opruimen, afstoffen en stofzuigen. Je zou uren per week kunnen besteden aan het schoonmaken van je huis om ervoor te zorgen dat de vloeren kruimelvrij zijn, maar waarom zou je? Technologie kan je daarbij helpen. Robotstofzuigers zijn van nieuwigheidje naar praktisch normaal gegaan, en met een reden. 

Robotstofzuigers bieden veel voordelen ten opzichte van standaard uitvoeringen. In het begin dat deze stof maatjes op de markt kwamen, vroegen velen zich af “zijn robotstofzuigers het waard?” En deze eerste versies lieten sommige huiseigenaren aanvankelijk een beetje techno fobisch achter. Nu zijn de schoonmaakmachines veel gebruiksvriendelijker dan je zou verwachten. 

Lees ook: Copywriter op caribisch Curaçao

Slim schoonmaken

Als je eenmaal een programma voor een kamer of ruimte hebt ingesteld, werkt de robotstofzuiger echt vanzelf. En met de recentere innovaties van smarthome-apparaten zijn deze handige jongens nog populairder geworden. Sommige kunnen zichzelf leegmaken, terwijl andere gespecialiseerd zijn in een ultra lange batterij. Welke functies de jouwe ook heeft, er is een universeel voordeel: eenmaal geïnstalleerd, kunnen deze robotstofzuigers jou helpen door die moeilijk bereikbare plaatsen helemaal zelf schoon te maken. 

goede stofzuiger

Steel dat stof

Nog zo’n technisch snufje waar we blij van worden: de steelstofzuiger! Door het ontwerp uit één stuk zijn ze gemakkelijker van kamer naar kamer te bewegen. In plaats van te bukken en het steeds weer dat afwijkende wagentje te corrigeren, kun je met de handgreep van steelstofzuigers het hele apparaat met één hand duwen, trekken of dragen. Letterlijk handig dus.

Steelstofzuigers kunnen ook gemakkelijk op zichzelf staan in een kast of ergens anders waar je een plek voor hebt. Sommige modellen bieden op maat gemaakte muurbevestigingen die helpen om vloerruimte vrij te houden in je bijkeuken, garage of waar je stofzuiger ook staat.

Meer inspiratie nodig? Volg wooninfluencer Aranka op Wooninfluencer.nl

Daarbij zijn de meeste steelstofzuigers zakloos en gebouwd met plastic houders die in en uit hun plaats kunnen klikken. Dit zorgt ervoor dat ze aanzienlijk gemakkelijker schoon te maken zijn als je klaar bent met het verzamelen van al dat winterstof.

Eindstand

Het komt er vaak op neer dat schoonmaken iets is dat de meeste mensen niet leuk vinden om te doen. Maak het jezelf gemakkelijker met behulp van robotstofzuigers en steelstofzuigers. Zo wordt die voorjaarsschoonmaak toch nog  iets om naar uit te kijken dit jaar.

Aranka van de Sanden
Aranka van de Sanden

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over schrijven, geërfd van mijn moeder, die mijn taalgebruik en grammatica vakkundig corrigeerde. Na het behalen van mijn Interactieve Media diploma in Amsterdam, ontdekte ik mijn schrijftalent bij het vak Copywriting. Sinds mijn emigratie naar Curaçao in 2010 zet ik mijn vaardigheden in voor het creëren van webteksten, eerst lokaal en later internationaal. In 2013 richtte ik BeContent op en heb ik mijn schrijfvaardigheden aangescherpt. Met enthousiasme ga ik elke content uitdaging aan, gewaardeerd door tevreden opdrachtgevers. En schrijf ik ook regelmatig artikelen voor Huislijn.nl over het onderwerp Wonen.

Artikelen: 14