De 7 leukste ideeën voor een bijkeuken

Een bijkeuken is vaak een verlenging van de originele keuken en is een multifunctionele ruimte. Het is zeer praktisch om een bijkeuken te hebben omdat deze voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Het hebben van een bijkeuken kent een heel aantal voordelen. Zo kun je alle rommel en vuiligheid buiten de leefruimtes houden. En kun je de extra ruimte gebruiken als opslag. Er zijn veel verschillende manieren om het beste uit jouw bijkeuken te halen. De leukste ideeën zetten wij voor jou op een rijtje!

Verlenging van de keuken

Je kunt de bijkeuken gebruiken als verlenging van jouw keuken. Heb je bijvoorbeeld in de keuken te weinig ruimte voor bepaalde apparaten zoals een friteuse, airfryer of vaatwasser? Dan is de bijkeuken hier een perfecte plek voor. Je kunt vaatwassers vergelijken om te kijken welke het beste in de ruimte past. Daarnaast is het de perfecte plek voor bijvoorbeeld een extra vriezer of koelkast. Vaak is de koelkast en/of vriezer in de keuken nét te klein voor een groot gezin en heb je er nog een extra nodig. De bijkeuken is makkelijk bereikbaar vanuit de keuken en biedt genoeg ruimte voor extra apparatuur.

Wasruimte

De bijkeuken wordt ontzettend vaak gebruikt als wasruimte. Het is de ideale plek voor de wasmachine en droger. Zo staat hij niet in het zicht, en heb je geen, of weinig last van lawaai. Laat een mooie kast bouwen waar je de wasmachine en droger of andere witgoed apparaten in kunt plaatsen. Wanneer je nog extra ruimte over hebt kun je ervoor kiezen om ook de strijkplank in de bijkeuken te zetten. Je kunt de was dan meteen strijken, opruimen en opbergen. Opgeruimd staat netjes!

Garderobe

Kledingkast

De bijkeuken is ook een goede plek voor een garderobe. Vaak is de hal vrij klein en wordt deze erg rommelig wanneer hier schoenen, tassen en jassen liggen. In de bijkeuken kun je een mooie kapstok ophangen en een fijn schoenenrek plaatsen. Dit zorgt voor een opgeruimd huis en een fijne binnenkomst zonder rommel.

Voorraadkast

We kennen allemaal wel het probleem van het hebben van te weinig opbergruimte in de keuken. Zeker wanneer de weekboodschappen net gedaan zijn, kun je de aankopen nergens kwijt. De ideale plek voor een grote voorraadkast is de bijkeuken. Uit het zicht, maar toch binnen handbereik.

Een plek voor je huisdieren

Heb jij konijnen, een hond of een kat? Dan hebben deze dieren ook een eigen plekje nodig. Een hok of een kattenbak staat best wel rommelig in een woonkamer, en kan voor vervelende geurtjes zorgen. De bijkeuken is de ideale plek voor jouw huisdieren. Je hebt geen lelijk hok in je woonkamer staan en je hebt geen last van vieze geurtjes. Wanneer je de deur op een kier laat staan kunnen de huisdieren wel nog altijd gezellig in de woonkamer komen.

Lees ook dit top artikel met creatieve interieurtips voor als je samen met een kat leeft > Tips voor kleinbehuisd personeel

Wijnkelder

Ben jij een wijnliefhebber maar heb jij geen kelder? Maak dan een prachtige wijnkast in de bijkeuken. Zorg er dan wel voor dat het niet te warm en te licht in de ruimte is. Daar houdt wijn namelijk niet zo van. 

Werkruimte

Werk jij vanuit huis? Maar vind je het vervelend om in de woonkamer te werken, en heb je geen slaapkamer over? Dan kun je van de bijkeuken een fijne werkruimte maken. Een bureau en een fijne kast passen prima! Zo kun je rustig en ongestoord werken vanuit huis.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252