Onze nieuwe woonplek van bovenaf bekeken

Een paar jaar geleden wilden wij graag verhuizen naar onze huidige woonplek. Het hele traject van ons eigen huis verkopen en een nieuw huis kopen duurde een paar weken. Een nieuwbouwhuis koop je zó vanaf een stuk papier… We waren al een paar keer langs de plek gereden waar onze nieuwe woonwijk gerealiseerd zou worden. Maar vooralsnog was het nog steeds één groot, groen weiland. Toen we op een zeker moment wéér een keer langs reden, gewoon om even te kijken (geen idee waar naar eigenlijk… ), zagen we opeens dat er een paar paaltjes in de grond stonden én dat er al een laag grond, ter grootte van een huizenblok (óns huizenblok!), afgegraven was. Dit was het begin van het bouwproject, dat kon niet anders. En dat bleek dus ook zo te zijn!  

Daarna ging het bouwen al snel van start. We hebben toen het hele bouwproces gevolgd met onze drones (we hebben 2 verschillende drones, omdat het onze gezamenlijke hobby is!). Om de paar dagen (en soms iedere dag) filmden we de vooruitgang van ons huis, maar ook  van de rest van de straat. Deze beelden zette ik op een Facebookpagina die ik had gemaakt. Hier waren allemaal leden die ook een nieuwbouwwoning in onze nieuwe wijk hadden gekocht. Uiteindelijk kwam het er op neer dat ik mooie filmbeelden maakte voor onze héle wijk in plaats van alleen ons huizenblok en onze straat…  Iedereen wilde graag zijn huis en omgeving gefilmd hebben. Zelfs de aannemer wilde graag de filmpjes hebben!

‘Dronen’ als hobby

Dronen (oftewel: het vliegen met een drone) vind ik érg leuk om te doen! Je krijgt een heel mooi beeld van een groter geheel. Mijn eerste drone maakte niet hele scherpe beelden (was ook een goedkoop ding, om het te leren), maar de drones die we nu hebben, maken haarscherpe beelden. Ik kan makkelijk in- en uitzoomen maar ook foto’s maken. Zo heb ik heel compleet beeld kunnen maken van de hele bouw van onze wijk. En van bovenaf is het echt leuk om te zien hóe zo’n wijk groeide. Eerst waren het alleen de grijze funderingen die je overal zag, maar het vorderde zó snel. Met onze drones kon ik behoorlijk laag over de huizen vliegen, want in alle bouw-lawaai en alle bezigheden van de bouwvakkers, viel de drone totaal niet op. En het grappige is nu, dat wanneer ik de beelden van onze drones achter elkaar zet en ze versneld afspeel, dan vliegt zo’n nieuwbouwwijk zó uit de grond 🙂

Naast alle bouwactiviteiten filmen, vliegen we ook graag met onze drones in de omgeving. We wonen in een prachtig gebied in het midden van het land. Veel bos, heide en mooie natuurgebieden. We heb een kleine drone en een iets grotere. Mijn man vind die grotere fijner, omdat deze veel meer mogelijkheden heeft. Hij heeft er ook allerlei accessoires bij. Zelf heb ik alleen een set extra batterijen bij me… Het zal me toch níet gebeuren dat ik halverwege het vliegen moet stoppen omdat er niet meer genoeg power in zit… Zelf vlieg ik voorlopig nog wel even met mijne kleine drone,  (ben daar zó aan gewend), al wil ik volgend jaar ofzo wel een keer overstappen op een iets snellere drone. Het dronen op zich is een héle leuke hobby, maar ook het terugkijken van de beelden vind ik zó leuk! Het blijft iedere keer weer spannend hoe het gefilmd is.

Met onze drones op pad

drone

We gaan regelmatig een dag ergens heen, en dan nemen we de drones natuurlijk mee (hebben er van die handige tassen bij). Ik vind het vliegen met onze drones boven een oude stad het leukst. Die kleine straatjes, steegjes en oude gebouwen… Je kunt het zó mooi zien van bovenaf. Een stad ziet er heel bijzonder uit van bovenaf. Nu zal ik nóóit zomaar boven tuinen blijven hangen, maar in de vaart van het vliegen kom je wel heel veel mooie tuinen tegen. En door het gebruik van de drones, krijg je óók een mooi beeld van hoe zo’n stad er uit ziet. En dat is een héél ander beeld dan je vanaf je grond ziet.

Wedding-drone

Over 4 maanden gaan wij dronen op de bruiloft van mijn zus. Hier verheug ik mij enorm op! Het lijkt me práchtig om van bovenaf het bruidspaar zó over de rode loper zien schrijden naar “het altaar”.  De bedoeling is dat de hele bruiloftsdag zich buiten afspeelt. Het lijkt me zó mooi, om van bovenaf de hele locatie te kunnen zien. Het is een práchtige locatie. Er is een heel groot grasveld, een uitgestrekte heide en een stuk bos. Ik weet nu al dat dit práchtige beelden op gaat leveren! Ik zie het al voor me, hoe alle gasten daar rondlopen en de kinderen samen aan het spelen zijn en natuurlijk rondrennen in hun mooiste jurkjes… (met een drone kun je dit zó geweldig leuk vastleggen!) Maar waar ik mezelf het meeste op verheug is om de drones te gebruiken tijdens het officiële foto’s maken door de fotograaf. Je krijgt dan echt het gevoel dat je deel uitmaakt van deze bijzondere foto-momenten. Ik ga na afloop van het dronen de beelden bekijken en bewerken. En dan aan het einde van de avond, tijdens het besloten feestje, gaan we met het bruidspaar, de beelden op een groot scherm bekijken. Dit lijkt me gewéldig! We gaan dan met elkaar de (hopelijk) mooiste dag van hun leven nóg een keer beleven.  

Gerdie van Wingerden - Treur
Gerdie van Wingerden - Treur

Hoi, ik ben Gerdie. Woonblogger, content creator en interieur-stylist. Mijn hart gaat sneller kloppen van schrijven over alles wat met wonen te maken heeft. Dankzij mijn jarenlange ervaring als interieur stylist kan ik putten uit een schat aan persoonlijke ervaringen. Naast mijn passie voor schrijven, omarm ik kunst in al haar vormen en ben ik een fervent liefhebber van klassieke muziek. Mijn wereld draait om het creëren van een harmonieus en inspirerend thuis, en ik deel graag mijn ontdekkingen en tips met jou op Huislijn.nl.

Artikelen: 24