De weldaad van een spa in eigen tuin

Wat zou het heerlijk zijn om thuis een plek te hebben waar je ultiem kunt relaxen na een dag hard werken. Mij lijkt dat in ieder geval geweldig. Ik ben altijd bezig en om dat zo nu en dan los te laten is een ‘gewoon’ warm bad niet genoeg. Wat ik nodig heb is heerlijk in de buitenlucht ‘bubbelen’ in een eigen jacuzzi (ook wel spa genoemd). Ik wilde mij dus wat meer verdiepen in deze weldadige vorm van ontspannen en ontdekte dat ik op javedi.nl niet alleen terecht kan voor een ruim aanbod aan jacuzzi’s, maar ook voor advies en het plaatsen van de jacuzzi.

Waar komt de spa?

Lijkt het jou ook fijn om een spa in je eigen tuin te hebben? Verdiep je dan ook in de ideale plek om de jacuzzi te (laten) plaatsen. Voor mij, als styliste in hart en nieren, is dat een super belangrijk onderdeel van het totale wellness plaatje. Ik heb gelukkig een fijne tuin waar een jacuzzi prima in zou passen. Deze hoort wat mij betreft op een sfeervolle plek te staan dus niet met uitzicht op de kliko of direct in het zicht van (eventuele) buren.

jacuzzi in je tuin

Verborgen hoekje

Het mooist is om een speciaal, intiem hoekje te creëren. Dat kan heel goed met een groenblijvende haag of bamboe. Kies bij dat laatste wel een niet woekerende soort die winterhard is. Maak verder plaats voor planten die in het voorjaar en de zomer bloeien, dat kan ook in bloempotten. Je kunt de jacuzzi tenslotte in alle seizoenen gebruiken dus zorg dat zomer en winter de omgeving van de jacuzzi een gezellige plek is.

Sfeerlicht

Naast beplanting is ook verlichting een instant sfeermaker. Ik zie het al helemaal voor me: solar lampionnen en lichtslingers in de bomen en struiken en grote windlichten met kaarsen rond de spa. Een tafeltje met lekker, dikke handdoeken en een drankje maken wat mij betreft dit plaatje helemaal af. Denk bij dat drankje eens aan een rustgevende kruidenthee. Dat past helemaal in het concept van wellness en ontspanning.

thuis spa

Weldadige warmte

Als dat allemaal in orde is, kan het grote genieten beginnen. Je kunt er een gezellige, sociale happening van maken met vrienden of je komt even helemaal tot je zelf. Een half uurtje bubbelen is niet alleen ontspannend maar ook gezond. Het warme water werkt rustgevend en verlicht spier- en gewrichtspijn en samen met de massage door de hydrojets zorgt het voor een betere bloedsomloop. Terwijl je daar zo heerlijk in het warme water ligt, zul je merken dat je gedachten tot rust komen en je misschien zelfs een beetje weg droomt. Dus niet alleen lichamelijk maar ook mentaal zul je je als herboren voelen.

Lees ook: Koffie zorgt voor meer dan alleen genot en plezier

Douchen

Maak er een gewoonte van om te douchen voor je in de jacuzzi stapt, dat houdt het water langer schoon. Een jacuzzi wordt schoongehouden door filters en chemicaliën maar je wilt natuurlijk het water niet vaker verversen dan nodig. Douche ook na gebruik en smeer je, om deze verwennerij in stijl af te sluiten, in met een lekker ruikende, verzorgende body crème.

Anita van Delft
Anita van Delft

Ik heb lange tijd gewerkt als mode- en woonstyliste en daarna als makelaar, nu houd ik me fulltime bezig met het schrijven van blogs over interieur, tuin, planten DIY-projecten en vintage vondsten. Ik ben altijd bezig met het stylen van mijn huis & tuin en vind niets leuker dan die passie te delen. Op Huislijn.nl lees je dan ook mijn persoonlijke blogs, bijvoorbeeld over een trap voor kleine ruimtes of over een spa in je tuin.

Ik heb een styling- en makelaardij achtergrond en een enorme passie voor alles wat met wonen te maken heeft. Ik doe niets liever dan bezig zijn met mijn interieur en daarover schrijven. Laat je inspireren door mijn blogs over huis, tuin, DIY projecten en vintage vondsten.

Artikelen: 12