De beste manier om je tuin en balkon in te richten

Een tuin en balkon zijn beide ontzettend fijn om te hebben. Het is een verlengstuk van je huis waar je kunt ontspannen en van de buitenlucht kunt genieten. Het is belangrijk om deze goed in te richten zodat je optimaal kunt genieten van de ruimte. Zo kun je een fijne tuin ligstoel nemen waarmee je in de lente en zomer van het mooie weer kunt genieten. Lees verder voor tips over hoe je het beste je tuin of balkon kunt inrichten.

Ruimte

Het komt vaak voor met balkons, soms ook met tuinen, dat je weinig ruimte hebt. In dit geval is het verstandig om de ruimte zo in te richten dat je nog steeds goed gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt. Zo kun je een bijzettafel voor buiten nemen in plaats van een grote tafel. Deze nemen veel minder ruimte in beslag, maar zijn alsnog erg functioneel. Uiteraard kun je deze ook gebruiken wanneer je wel veel ruimte hebt en wellicht al een grote tafel hebt staan. Hiernaast kun je meubels overwegen die verborgen opbergruimtes hebben. Op deze manier kun je spullen in je tuin of op het balkon bewaren en diezelfde plek gebruiken als stoel of tafel. Dit is een heel slimme manier om gebruik te maken van de ruimte die je hebt.

Zitplek

droomtuin

Een van de belangrijkste elementen van een fijne tuin of balkon is het hebben van een comfortabele zitplek. Een plek waar je kunt ontspannen, genieten en misschien zelfs werken. Hoe je de plek inricht ligt natuurlijk aan je persoonlijke smaak. Je kunt gaan voor ligstoelen, zit stoelen, maar ook voor banken. Tijdens het creëren van je droom zitplek, is het belangrijk om aan de toekomst te denken. Ben je van plan om af en toe samen te komen met meerdere mensen? Zorg er dan voor dat je zitplek dit aan kan. Dit kun je doen door een loungeset te nemen of door meerdere stoelen te halen. Als je niet van alle stoelen gebruikt maakt, is het fijn om deze ergens op te kunnen bergen. Dit gaat makkelijker als je vouwstoelen hebt.

Lees ook: Hoe maak je van een sfeerloze tuin een groen paradijs?

Vooraf plannen

Als je het lastig vindt om in te schatten wat goed staat op je balkon of in je tuin, kun je vooraf plannen wat je wilt gaan doen. Je kunt online inspiratie zoeken voor ruimtes die op die van jou lijken. Door foto’s te verzamelen kun je ontzettend veel ideeën opdoen voor je droomtuin. Verder kun je een plattegrond tekenen om rekening te houden met alle ruimte die je hebt. Zo voorkom je dat je meubels koopt of bijvoorbeeld iets in je tuin verbouwd, en dat het achteraf toch niet zo goed past. Of dat je er niet helemaal tevreden mee bent. Met deze tips moet je al een heel eind komen!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255