Stijlvolle inrichting boven de eettafel

Verlichting is een belangrijk element in ieder huis. Door het veranderen van de verlichting heb je de mogelijkheid om de hele uitstraling van een ruimte te veranderen. Een paar goed geplaatste lampen kunnen een donkere kamer gezellig en gastvrij laten lijken. Wat betreft de verlichting boven een eettafel zijn er veel verschillende opties beschikbaar – plafondinbouwlampen, hanglampen of bijvoorbeeld een kroonluchter. Verlichting boven de eettafel moet iets toevoegen aan de ruimte door schaduwen te creëren of interessante lichtstralen over de muren of de vloer te werpen. Daarom is het belangrijk om zowel functie als de stijl van de eettafel lamp in overweging te nemen.

Wat wil je uitstralen?

Voordat je begint met winkelen voor verlichting, zul je alvast moeten nadenken over de verlichtingsprioriteiten voor de eetkamer. Streef je naar een gezellige, intieme sfeer? Of wil je juist feller licht om alles aan tafel goed te kunnen zien? Als je op zoek bent naar een gezellige, intieme sfeer, dan zul je tafellampen of zachtere hanglampen willen overwegen. Een lampenkap verzacht het licht en zorgt voor een intiemere sfeer. Als je op zoek bent naar een lichtere kamer, dan zijn inbouwspots de beste optie. Zij zorgen voor een goede algemene verlichting. Wil je dat een lamp opvalt? Kroonluchters zijn geweldig als extravagante eettafellamp!

Inbouwspots

Qua design zijn inbouwspots een geweldige optie als je een eigentijds tintje aan de kamer wilt geven. Ze zijn geschikt voor zowel moderne als traditionele interieurs en zijn verkrijgbaar in een groot aantal afwerkingen. Inbouwlampen zijn meestal duurder dan andere soorten lampen, maar ze zijn een goede investering. Ze zijn energie-efficiënt en kunnen jaren meegaan. Als je een wat groter budget hebt, zijn inbouwlampen een goede optie. Ze zijn daarnaast ook gemakkelijk te installeren!

Hanglampen

eettafel en lampen

Hanglampen zijn geweldig om een gezellige sfeer toe te voegen, en werken bijzonder goed met houten eettafels. Hanglampen kunnen boven of naast de tafel worden geplaatst. Als je op zoek bent naar licht dat op de tafel is gericht, zijn lampen die aan de zijkant zijn gemonteerd een goede optie. Hanglampen zijn meestal niet duur, maar er zijn ook hoogwaardige opties die perfect zijn voor een luxueuze eetkamer.

Kroonluchters

Een kroonluchter is een prachtige manier om een moderne eettafel te verlichten. Een kroonluchter is zowel decoratief als functioneel, maar kan erg duur zijn. Een kroonluchter is een goede keuze als je een grote eettafel hebt. Ga je voor een modernere look, dan zijn chromen of koperen afwerkingen een goede optie. Ga je voor een meer traditionele look, zoek dan naar een messing afwerking.

Opzoek naar meer interieur inspiratie?

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 251