Badkamer renovatie of verbouwing?

Wanneer je de zoektocht naar een nieuwe woning bent gestart, ben je in eerste instantie altijd op zoek naar een woning waar je zo min mogelijk tot niets aan hoeft te doen. Oke, tenzij je van klussen houdt en het gelijk helemaal naar je eigen zin wilt maken. Een paar van die punten waar we vooral naar kijken, zijn de keuken, toilet en badkamer. Over dat laatste wil ik het graag met je hebben. Veel mensen vergissen zich namelijk in de mogelijkheden van het vernieuwen of renoveren van badkamers.

Badkamer renovatie

Ik begon mijn zoektocht ook zoals velen. Hoe mooier, hoe beter. Uiteindelijk kwam er een mooi jaren 30 huis op ons pad. We moesten wel het een en het ander doen maar als interieurontwerpster ging ik natuurlijk graag de uitdaging een keer voor mezelf aan. Om van ons eerste eigen huis, een thuis te maken.

Onze badkamer was, in vergelijking met de rest van de woning, redelijk gemoderniseerd. Enkel een paar kleine aanpassingen en ready to go!

Badkamer verbouwen

badkamerverbouwing

Als ik nu kijk naar de huizen die aangeboden worden, weet ik dat natuurlijk niet iedereen er zo ‘’makkelijk’’ van af komt. Ook al kan dit ook juist wel weer leuk zijn. Je eigen badkamer helemaal naar wens en op maat (laten) ontwerpen. Het is een investering die jarenlang mee gaat en waar je veel tijd in zult doorbrengen.

Kies je wel of geen bad? Een vierkante, ovale of rond bad? Je bad en douche in één? Of liever geen bad maar een mooie douche- of stoomcabine? Dan de wastafels. Een enkele of een dubbele wastafel? In welke kleur en stijl wordt het sanitair?

Er staan je een heleboel keuzes op te wachten en er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden maar gelukkig zijn daar bedrijven voor, zoals Van Son Installaties, die er dusdanig veel verstand van hebben om er echt een pareltje van te maken.

Badkamer trend van dit jaar

Mocht je nou binnenkort gaan beginnen met de renovatie of verbouwing van jouw badkamer, dan ben je wellicht benieuwd naar de badkamertrends van dit jaar. Er is namelijk één overduidelijke trend die we nu al veel beginnen te zien, namelijk: het naar binnen brengen van de natuur. Eigenlijk bestaat deze trend uit een paar elementen waar je rekening mee kan houden tijdens het ontwerpproces.

Natuurlijke materialen

Allereerst, het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij dus aan natuursteen, hout en marmer. Dit is zijn overigens ook nog eens duurzame materialen die lang meegaan.

planten in je badkamer

Aardse kleuren

Als tweede, de aardse kleuren. Deze tinten en andere natuurlijke kleuren creëren een rustige en natuurlijk uitstraling. We zien ze overigens nu al veel gecombineerd worden met de gouden accenten.

Ronde en organische vormen

Als derde, de ronde en organische vormen. Door bijvoorbeeld het gebruik van een ovaal bad, ontstaat er een positief, kalm en rustig gevoel. Rechte vormen daarentegen worden als strak, stabiel en zakelijk gezien. De vormen zijn echter mooi met elkaar te combineren om de perfecte balans te creëren. Denk dus aan een ovaal blad en rechthoekige wastafels.

Planten

badkamer met los bad

Als laatste wil ik nog even het gebruik van planten benoemen. Naast het feit dat planten zuurstof afgeven en een schone lucht creëren, geeft het ook gewoon een fijne sfeer.

Lees ook: De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de badkamer

We gebruiken planten voornamelijk in woonkamers terwijl je in de badkamer jezelf juist helemaal in een oase van rust wilt bevinden. Een eigen wellness in huis, wie wilt dat nou niet?

Daphne Frijters
Daphne Frijters

Hi! Ik ben Daphne en eigenaresse van ‘Designed by DAPHNE’. Of je nou een nieuwe woning gaat bouwen, net gaat verhuizen of alleen een kamer wilt restylen. Ik denk graag met je mee over alles wat erbij komt kijken tijdens de inrichting van je huis. Het gaat mij niet om het commerciële plaatje, ik vind het belangrijk dat jouw persoonlijkheid terugkomt in je interieur. Samen maken we van jouw huis een écht thuis! Meer informatie is te vinden op mijn Instagram @designedbydaphne en website www.designedbydaphne.nl waar ook mijn eigen webshop met woonaccessoires te vinden is.

Artikelen: 5