De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de badkamer

De badkamer is een van de fijnste plekjes in huis. Het is vaak een ruimte waar je even heerlijk kan ontspannen of bij kunt komen van een lange, drukke dag. Wanneer je een badkamer aanschaft dan is dit vaak voor de lange termijn. Je koopt immers niet ieder jaar een nieuwe badkamer. Het is dan ook ontzettend belangrijk om goed na te denken over de juiste inrichting. Toch worden er nog vaak genoeg ‘fouten’ gemaakt bij het inrichten van de badkamer. Om jou hiervoor te behoeden gingen wij op zoek naar de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de badkamer.

Een te volle badkamer

Let erop dat je badkamer niet te vol wordt. Wanneer je de ruimte te vol propt, wordt het rommelig en onpraktisch. Dat betekend dat je keuzes zal moeten maken. Misschien is een douche én een bad niet haalbaar. Ga dit dan ook niet proberen, want daar krijg je achteraf zeker spijt van. Badmeubels kopen kan ook best lastig zijn. Laat je informeren bij een speciaalzaak en ga op zoek naar de beste opties voor jouw badkamer. Wanneer jij bijvoorbeeld een kleine badkamer hebt, dan kun je het beste kiezen voor hangende meubels. Door hangende meubels te kiezen lijkt de ruimte optisch groter.

Te weinig opbergruimte

Van te voren denk je misschien dat je helemaal niet zoveel opbergruimte nodig hebt. Maar stiekem heb je toch meer nodig dan je denkt. Alle voorraad aan shampoo en verzorgingsartikelen, handdoeken, washandjes en noem maar op. Dit moet je ook allemaal ergens kwijt kunnen. Een goede badkamerkast kopen is dus zeker aan te raden! Zorg ervoor dat er voldoende kastruimte aanwezig is, maar waak ervoor dat je niet té veel hokjes krijgt.

badkamer met los bad

Te weinig stopcontacten

Je wil graag je elektrische tandenborstel opladen en je haren föhnen, maar je hebt maar 1 stopcontact. Niks zo vervelend om er achteraf achter te komen dat je te weinig stopcontacten hebt. Je kan deze namelijk niet meer zo 1,2,3 toevoegen. Denk hier dus van te voren goed over na.

Ook interessant om te lezen:
Badkamer kitten in 6 eenvoudige stappen

Slechte ventilatie

De juiste ventilatie in de badkamer is ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat jouw badkamer niet te benauwd wordt, en dat er genoeg frisse lucht binnen kan komen. Het allerbeste ventilatiesysteem is nog altijd een ouderwets raam. Maar als deze mogelijkheid er niet is, zorg dan voor een goed ventilatiesysteem.

Geen goede verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk op de badkamer. Zorg dat er voldoende verlichting is. Zowel een plafondlamp als een lamp boven de spiegel is aan te raden. Let er wel op dat je de verlichting ook kunt dimmen. Wanneer je lekker ligt te relaxen in bad hoeft dit nou ook weer niet in de spotlight.

Tips voor de inrichting van jouw badkamer

  • Door het gebruik van grote spiegels lijkt de ruimte groter.
  • Ga voor rustige kleuren zoals beige of grijs, zo creëer je meer rust. Lichte kleuren maken een ruimte ook optisch groter. Mocht je jouw woning in de toekomst willen verkopen is het gebruik van lichte kleuren ook beter voor de verkoop. Felle kleuren kunnen afschrikken.
  • Heb jij een kleine badkamer? Kies dan voor grote tegels zonder motief. Dit zorgt voor rust en een ruimtelijke uitstraling. 
Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252