5 tips bij het huren van een container bij verbouwing

Tijdens de lockdowns van de coronacrisis besloot mening huiseigenaar in Nederland zijn of haar huis te verbouwen. Ook nu is het verbouwen van een woning nog erg populair; om zo bijvoorbeeld meer winst te maken bij een toekomstige verkoop of om comfortabeler te kunnen wonen.

Wat onmisbaar is bij een verbouwing is een container huren om zo al het bouwafval eenvoudig en snel op te kunnen slaan en af te kunnen voeren. Om het huren van zo’n container zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, lees je in dit artikel enkele tips en tricks.

1. Bepaal het formaat afvalcontainer met een inschatting

Als eerst is het goed om te weten dat er verschillende formaten afvalcontainers te huur zijn. Hoewel het lastig kan zijn om in te schatten hoeveel afval je denkt te gaan hebben, is het toch van belang om dit te doen. Op basis van die inschatting moet je namelijk een bepaald formaat afvalcontainer huren. Let er op dat je altijd liever een iets te grote dan een te kleine container huurt, omdat een extra afvalcontainer huren alleen maar duurder wordt. Maar kijk wel goed naar of het formaat ook daadwerkelijk past voor of naast je huis.

2. Check je gemeente of je een vergunning nodig hebt

Check voordat je een afvalcontainer huurt of je een vergunning nodig hebt. In de meeste gevallen is een vergunning aanvragen voor een container huren niet nodig, maar dit verschilt per gemeente. De gemeente waarin je woont kan dit verplicht stellen, bijvoorbeeld voor de grootte van de container of voor hoe lang je de afvalcontainer voor de deur moet hebben staan. Doe het controleren en mogelijk aanvragen op tijd, want de volledige procedure kan zo twee weken duren.

afvalcontainer

3. Kies je voor een open of een gesloten container?

Waar je ook aan moet denken bij het uitkiezen van een container voor de verbouwing is of je voor een open of een gesloten container gaat. Veel mensen die verbouwen kiezen in eerste instantie voor een open afvalcontainer omdat je hier alles eenvoudig in kunt gooien. Maar: de kans is groot dat wanneer deze aan straat staat je buren of dat voorbijgangers hier ook gebruik van gaan maken. Dat betekent dat je afval moet afvoeren dat niet van jou is én dat je daarvoor moet betalen. In zo’n geval is een gesloten container wenselijk, tenzij je de open container op eigen terrein kunt zetten.

4. Weet waar je je afvalcontainer moet huren

Er zijn heel wat bedrijven in Nederland waar je een afvalcontainer kunt huren. Misschien heb je geen idee waar je aan het juiste adres bent. Daarom is het verstandig om aan de slag te gaan met het vergelijken van meerdere aanbieders zodat je precies ziet waar je het meest voordelig uit bent. Heb je daar geen tijd voor, omdat je binnen nu en korte tijd een afvalcontainer nodig hebt? Op deze website vind je meer informatie voor het (snel) huren van een afvalcontainer voor je verbouwing.

Lees ook het artikel van Johanneke over:
Deze RAL-kleuren zijn geschikt voor een industriële woonstijl

5. Controleer welke afvalstoffen je mag dumpen in de container

Tot slot is er nog iets waar je op moet letten: controleer goed welke afvalstoffen je mag afvoeren in de gehuurde container. Het is afhankelijk van het soort verbouwing, maar soms mag je niet al het afval dat vrijkomt in één container aanbieden. Kies je echter voor een container voor grofvuil of bouwafval dan mag dit meestal wel. Betreft het een écht grote verbouwing na bijvoorbeeld een verhuizing en heb je ruimte voor meerdere containers? In dat geval is het voordeliger om aparte containers te huren om je afval gescheiden aan te bieden.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 249