Afvalcontainer huren voor grondafval

Lekker aan het klussen geweest, maar heb je nu een hoop grondafval over? Dit afval kun je niet zomaar kwijt bij de milieustraat van de gemeente. Daarom is de beste manier om het afval betaald af te laten voeren door een afvalcontainer te huren. Deze container is speciaal bedoeld voor grondafval. Op die manier kun je alle losgekomen materialen in één keer verzamelen en af laten voeren door het bedrijf waar je de container van huurt. Zo heb je er zelf weinig omkijken meer naar.

Grondcontainer gebruiken

De beste manier om je vrijgekomen afval zoals zand, tuinaarde en gras op te ruimen, is door deze te verzamelen in een grondcontainer. Dit soort materialen mogen namelijk niet naar de milieustraat. Alleen betaald afvoeren is daardoor een optie. Kies daarom voor een grondcontainer. Op die manier kun je alle materialen in één keer bundelen en af laten voeren. Dat scheelt een hoop tijd en geld. De grondcontainers hebben verschillende soorten en maten, zodat je zelfs met de grootste klus goedkoper uit bent. Let van tevoren wel op wat je wel en niet in een grondcontainer mag laten afvoeren.

Inhoud van de grondcontainer

Voordat je een afvalcontainer voor grondafval huurt, is het belangrijk goed na te denken over wat er precies afgevoerd mag worden in zo’n container. Het gaat dan bijvoorbeeld om visueel schone grond, graszoden, zand en tuinaarde. Let erop dat je steen en steenpuin niet in deze container mag gooien, maar daarvoor een aparte container nodig hebt. Dat geldt ook voor vervuilde grond zoals olie, boomstronken en overige vervuiling. Controleer bij het grond afvoeren dus goed wat je mag af laten voeren.

Tuinrenovatie

Verwachte kosten afvalcontainer grondafval

Bij het huren van een afvalcontainer wil je graag weten wat de kosten zijn. Het kiezen voor de huur van een afvalcontainer voor grondafval is relatief goedkoop. Zo heb je al een container voor 350 euro. De container past dan op een halve parkeerplaats en is drie kubieke meter groot. De grootste container die er is, kost 650 euro en heeft een inhoud van 10 kubieke meter. Over het algemeen ben je met een afvalcontainer van 6 kubieke meter voldoende uit.

Lees ook:
Mooie werkschoenen kunnen ook goed zijn
Alles over dakreparatie

Kies de juiste maat

Het is daarmee erg belangrijk om de juiste maat te kiezen. Gelukkig is het kiezen voor de juiste maat niet erg ingewikkeld. Bij het huren van de container staat de inhoud weergegeven in kubieke meters. Daarnaast kun je vergelijkingen maken. Een container met een inhoud van 3 kubieke meter is ongeveer een halve parkeerplaats. Aan een container van 6 kubieke meter hebben de meeste mensen genoeg. Maar wie echt grootse plannen heeft, kan een container tot wel 10 kubieke meter huren.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255