Wooninfluencer Daphne Frijters aan het woord

Hi! Mijn naam is Daphne Frijters en eigenaresse van ‘Designed by DAPHNE’. Ik ben Interior & Graphic designer en daarnaast heb ik mijn eigen webshop met woonaccessoires die te vinden is op www.designedbydaphne.nl

Al sinds jongs af aan was ik in huis bezig met het verplaatsen van accessoires. Zo vaak dat mijn moeder er af en toe een beetje gek van werd. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik een eigen bedrijf wilde maar hoe of wat was ik nog niet over uit. Tot ik erachter kwam dat ik me verder kon specialiseren in de interieursector. Sindsdien was ik als klein meisje geïnteresseerd in de woonmagazines en kon ik hier uren naar kijken.

Ruimtelijk Vormgeving

Tijdens mijn studie ‘Ruimtelijk Vormgeving’, heb ik een richting moeten kiezen waarin ik mij wilde specialiseren. Het was voor mij een makkelijke keuze om uiteraard de richting ‘interieur’ te kiezen maar daarnaast vond ik het grafische gedeelte ook leuk en interessant.

Ondanks dat ik na het afronden van mijn studie direct aan de slag kon binnen de interieursector als ‘Junior Interior Designer’, wist ik in mijn achterhoofd dat ik toch écht mijn eigen bedrijf wilde en mijn droom uit wilde laten komen. Met die achterliggende gedachte, ben ik in januari 2021 naar de KvK gestapt en heb ik ‘Designed by DAPHNE’ ingeschreven.

Junior Interior Designer

Uiteindelijk heb ik zo’n twee jaar als ‘Junior Interior Designer’ aan verschillende projecten mogen werken. Deze opdrachten verschilde van het totale ontwerp bedenken en uitwerken, tot aan een behang op de wand of de styling van een woonkamer. Het was natuurlijk voor mij super leerzaam om gelijk na mijn studie aan de slag te kunnen. Tot ik op het punt kwam dat ik mijn eigen draai er niet echt meer in kon vinden.

Hoe tof ik het ook vond, ik wilde met het ontwerpen van een ruimte wat minder de commerciële kant op en juist wat meer de persoonlijke richting in. Zo vind ik het dus ook erg belangrijk dat een klant zijn of haar eigen persoonlijkheid en verhaal kan terug vinden in het interieur.

Passie voor interieur

Tegenwoordig ben ik dus volledig aan het werk voor ‘Designed by DAPHNE’. Mijn passie ligt écht bij de interieur gerelateerde projecten maar omdat ik het grafische aspect ook nog steeds erg interessant en leuk vind, probeer ik mijn twee passies met elkaar te combineren.

Hoe tof is het om uiteindelijk een project te mogen ontwerpen en gebruik te kunnen maken van mijn eigen stoffen met een grafische bedrukking?!

Met het grafische gedeelte van mijn passie, ontwerp ik verschillende dingen voor bedrijven. Denk hierbij aan logo’s, flyers, advertenties, certificaten, etc.

Daphne deelt haar passie ook op Wooninfluencers

De projecten die interieur gerelateerd zijn, kunnen ook erg uiteenlopend zijn. Dat vind ik ook juist zo leuk! Of je nou een nieuwe woning gaat bouwen, net gaat verhuizen en opzoek bent naar nieuwe meubels, een kamer wilt restylen door middel van nieuwe accessoires, een maatwerk meubel zoekt of alleen wat kleuradvies wilt. Ik denk graag met je mee over alles wat erbij komt kijken tijdens de inrichting van je huis. Samen maken we van jouw huis een écht thuis!

Spanje project - Daphne Frijters
Spanje project- Designed by DAPHNE

Fotorealistische visualisaties van de ruimte(s)

Voor de totale projecten kan ik met het gehele proces meedenken. De keuze voor de vloer, de kleur op de wanden, noem het maar op. Bij de start van het proces worden alle wensen en ideeën besproken. Aan de hand daarvan maak ik een moodboard. Dit geeft de sfeer en stijl al een beetje weer en kan als uitgangspunt gebruikt worden tijdens het verdere ontwerpproces. Daarna worden er enkele verschillende indelingen in 2D uitgewerkt en uiteindelijk wordt de gekozen indeling ook nog in 3D gezet. Hierbij ontvangt de klant fotorealistische visualisaties van de ruimte(s). Hierdoor krijg je al een goed en duidelijk beeld van hoe het zal worden en ontstaat er wat meer gevoel en sfeer bij het ontwerp.

Lees ook het verhaal van wooninfluencer Anita

Daphne Frijters
Daphne Frijters

Hi! Ik ben Daphne en eigenaresse van ‘Designed by DAPHNE’. Of je nou een nieuwe woning gaat bouwen, net gaat verhuizen of alleen een kamer wilt restylen. Ik denk graag met je mee over alles wat erbij komt kijken tijdens de inrichting van je huis. Het gaat mij niet om het commerciële plaatje, ik vind het belangrijk dat jouw persoonlijkheid terugkomt in je interieur. Samen maken we van jouw huis een écht thuis! Meer informatie is te vinden op mijn Instagram @designedbydaphne en website www.designedbydaphne.nl waar ook mijn eigen webshop met woonaccessoires te vinden is.

Artikelen: 5