Wooninfluencer Anita aan het woord

Iedereen een sfeervolle woonplek!

Wie is Anita?

Na een lange (free-lance) carrière als mode- en interieurstyliste gooide ik het roer om en begon mijn eigen makelaarskantoor. Toen ik 15 jaar later vanuit de stad naar de polder verhuisde, besloot ik mij fulltime bezig te houden met wat ik het allerliefst doe: schrijven over en foto’s maken van alles wat met interieur te maken heeft. Behalve dat mijn eigen interieur veel voorbijkomt, laat ik ook inspirerende interieurs van anderen zien, deel ik mijn unieke kringloopvondsten en geef ik inspirerende styling tips & tricks.

Waar woonde ik?

Ik heb altijd een enorme passie gehad over alles wat met wonen te maken heeft en heb ook altijd in sfeervolle, oude huizen gewoond waar ik naar hartenlust kon klussen en inrichten. Ik begon in Amsterdam in een eind 19 e eeuws appartement met tuin, daarna een verbouwd 17 e eeuws pakhuis en tenslotte een jaren 30 woning in Amstelveen.

Lees ook: het verhaal van wooninfluencer Yvonne

Naar buiten

Twee jaar geleden ruilde ik het stadse leven in voor het platteland: een lang gekoesterde wens. Ik verhuisde naar Oosthuizen (gemeente Edam-Volendam) waar ik tot ieders verbazing een (bijna) nieuwbouwhuis kocht. De voordelen van een nieuwbouwhuis (alles strak, recht en goed geïsoleerd) wogen voor mij op tegen de nadelen van een saai, sfeerloos huis. Die sfeer ging ik er zelf inbrengen! Behalve een aantal werkzaamheden die ik liever door een professional liet doen, ben ik voortvarend aan de slag gegaan. Alle muren kregen een kleur, ik richtte een tuin in, timmerde een houtopslag en richtte mijn huis in met een eclectische mix van eigentijds design, kringloopvondsten en Ikeaproducten.

Laat je inspireren

Hiervan doe ik wekelijks verslag in mijn blog (anitahome.blog). Hierin laat ik zien hoe je met fantasie, durf en creativiteit een uniek en sfeervol interieur kunt creëren of je nu veel of weinig te besteden hebt. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen, ongeacht het budget, een fijne woonplek voor zichzelf kan creëren en ik help je daarin graag op weg.

Lees ook de verhalen van Anita op wooninfluencers.nl

Anita van Delft
Anita van Delft

Ik heb lange tijd gewerkt als mode- en woonstyliste en daarna als makelaar, nu houd ik me fulltime bezig met het schrijven van blogs over interieur, tuin, planten DIY-projecten en vintage vondsten. Ik ben altijd bezig met het stylen van mijn huis & tuin en vind niets leuker dan die passie te delen. Op Huislijn.nl lees je dan ook mijn persoonlijke blogs, bijvoorbeeld over een trap voor kleine ruimtes of over een spa in je tuin.

Ik heb een styling- en makelaardij achtergrond en een enorme passie voor alles wat met wonen te maken heeft. Ik doe niets liever dan bezig zijn met mijn interieur en daarover schrijven. Laat je inspireren door mijn blogs over huis, tuin, DIY projecten en vintage vondsten.

Artikelen: 15