4 manieren om je huis een designer uitstraling te geven

Je ziet het waarschijnlijk weleens voorbijkomen op tv, of misschien heb je wel een kennis of iemand in je familie. Jaloersmakende huizen met een volledige designer inrichting. Alles klopt tot in de puntjes en de meubels, van banken tot bijzettafeltjes en accessoires, lijken alsof ze rechtstreeks uit de showroom zijn gekomen. Gelukkig hoef je écht geen miljonair te zijn om een stijlvol huis in te richten met een designer uitstraling. Want met een beetje creativiteit en wat speurwerk kun je de designer look creëren waar jij altijd zo van hebt gedroomd. Hier lees je 4 manieren die je misschien wel op weg kunnen helpen!

Less is more

Bij het creëren van een designer look is het belangrijk dat je doordachte keuzes maakt. Less is more is een vuistregel als je een designer uitstraling wilt in je huis. Losse kleine meubels en freubels sla je over, want als je te veel stukken hebt in een kleine ruimte zal het er rommelig uitzien en krap aanvoelen. Kies in plaats daarvan voor mooie stukken, zoals goede stijlvolle banken, stoelen en tafels. Twee dezelfde banken die lijnrecht tegenover elkaar staan zorgen voor een strakke uitstraling. Kies daar dus voor in plaats van één bank, een fauteuil en een losse poef. Ga voor mooie en goede meubelstukken en zet deze strategisch neer in de ruimte. Speel met verschillende meubelopstellingen tot je een indeling vindt die past bij jouw visie en die er geweldig uitziet!

Ga voor eyecatchers

Louis Poulsen designlampen - Panthella lamp
Louis Poulsen designlampen

In een huis met een designer uitstraling vind je ook vaak statement pieces, zoals een grote lamp of een groot kunstwerk aan de muur. Maar ook andere eyecatchers, zoals een gekleurd bijzettafeltje in een gekke vorm of een opvallende spiegel zijn essentieel. Durf buiten de kaders te denken, want deze stukken tillen je interieur naar een hoger niveau.

Kleuradvies

Laat je adviseren als het gaat om kleuren. En dan met name de kleuren op de muren. Om je interieur echt naar een designer level te tillen, zul je ook hierbij een doordacht plan moeten hebben. Soms kan het namelijk veel meer diepgang geven als je dezelfde kleur in verschillende tinten gebruikt, voor een soort ton sur ton effect.  Een frisse laag verf is een van de snelste manieren, en ook betaalbaar, om elke ruimte te transformeren. Investeer dus in gericht kleuradvies bij een interieurarchitect of interieurstylist. Je zult er geen spijt van krijgen!

Authentieke accessoires

Breng wat persoonlijkheid in je huis met accessoires die je stijl weerspiegelen. Kussens, vazen, kaarsen, plaids en vloerkleden zijn allemaal goede manieren om een vleugje luxe toe te voegen zonder veel geld uit te geven. Wees ook creatief met opbergruimtes. Er zijn veel manieren om dingen op te bergen zodat ze uit het zicht maar toch binnen handbereik zijn. Manden, kasten, verborgen vakken en mooie dozen zijn allemaal geweldige opties. Niet alleen zullen je spullen netjes georganiseerd zijn, maar het voegt ook nog eens wat extra dynamiek toe aan je interieur.

Met een beetje moeite en fantasie kun je je huis de designer look geven die je wenst zonder een fortuin uit te geven. Verf, meubelopstelling, accessoires en creatieve opslag zijn allemaal geweldige manieren om dit doel te bereiken. Ga dus vandaag nog aan de slag en geniet van je nieuwe stijlvolle ruimte!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.

Artikelen: 92