Wanneer zet je woningontruiming in?

Woningontruiming is een proces waarbij een huurder of eigenaar wordt verplicht om een pand te verlaten. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, zoals wanneer de huur niet op tijd wordt betaald, of wanneer er sprake is van overlast of ernstige verwaarlozing van het pand. Maar woningontruiming kan ook plaats vinden wanneer een familielid is overleden en het huis leeggehaald moet worden.  In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende redenen waarom een woningontruiming plaats kan vinden, en hoe het proces in zijn werk gaat.

Meest voorkomende reden bij woningontruiming

Een van de meest voorkomende redenen voor een woningontruiming is het niet betalen van de huur. Als een huurder maandelijks huur achterloopt, kan de verhuurder besluiten om een ontruimingsprocedure te starten. De verhuurder moet eerst een aantal stappen ondernemen voordat hij een ontruimingsprocedure kan starten, zoals een huurachterstand melden bij de huurcommissie en een aantal aanmaningen sturen. Als de huurder de huurachterstand niet binnen een bepaalde termijn aflost, kan de verhuurder besluiten om een ontruimingsprocedure te starten. De woningontruiming in Meppel laat alles netjes achter. In overleg nemen ze spullen mee naar de kringloop of naar het goede doel.

Lees ook: Verhuizen of verbouwen; wat is slimmer?

Een woningontruiming kan ook plaatsvinden wanneer een eigenaar besluit om het pand te verkopen of te renoveren. In dit geval moet de eigenaar de huurder of huurders op tijd op de hoogte stellen van het voorgenomen verkoop of renovatie. De huurder moet dan het pand binnen een bepaalde termijn verlaten.

Inboedel opkopen

Na het overlijden van een gezinslid

Wanneer een gezinslid komt te overlijden, is dit een periode van rouw maar er moet ook een heleboel geregeld worden. Naast het regelen van de begrafenis moet er uiteindelijk ook gekeken worden naar wat er moet gebeuren met de woning. Welke spullen worden verdeeld en welke spullen kunnen worden weggebracht? Dit vraag heel veel energie van de nabestaande. Woningontruiming in Groningen ondersteunt bij het leeg halen van de woning. Zij ontzorgen je volledig. Zo kan een woningontruiming ook gecombineerd worden met vloerverwijdering.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252